6.3 C
Cegléd
2024. április 16. kedd
spot_img

Tornagyőztes Hörömpő Botond

Az U17-es magyar fiúválogatott a Mediterrán-kupa döntőjében a házigazda Olaszországot legyőzve, veretlenül nyerte meg a rangos, nemzetközi tornát. A magyar csapatba – nem először – beválogatták a ceglédi Hörömpő Botondot is (Kossuth Gimnázium – 12. b) kapusként.

Székely Bulcsú és Tóth Kálmán tanítványai többek között Görögországot, Horvátországot, Montenegrót és Szerbiát utasították maguk mögé. Augusztus 1. és 4. között az olaszországi Cagliari adott otthont a rangos Mediterrán-kupának, ismertebb nevén Comen-kupának. A négynapos nemzetközi megméretésen nyolc csapat szállt harcba a győztesnek járó trófeáért.

Az A-csoportban Magyarország, Málta, Montenegró és Szerbia, míg a B jelű kvartettben Horvátország, Görögország, a házigazda olasz válogatott és Spanyolország nemzeti együttese nézett farkasszemet egymással.

Az augusztus 11. és 18. között Grúzia fővárosában, Tbilisziben megrendezésre kerülő Európa-bajnokságra készülő U17-es fiúválogatott kiválóan hangolt az egy hét múlva kezdődő kontinensviadalra. Székely Bulcsú és Tóth Kálmán legénysége valamennyi csoportmérkőzését megnyerte, Montenegrót 16-8-ra, Máltát 18-6-ra, Szerbiát pedig 9-7-re győzte le a magyar együttes. A mieink a folytatásban sem találtak legyőzőre, a negyeddöntőben Görögországot (9-4), az elődöntőben Horvátországot verték meg 14-5-re, míg a döntőben a házigazda olaszokat gyűrték le nagy csatában 8-7-re. A magyar U17-es fiúválogatott tehát veretlenül nyerte meg a rangos nemzetközi Mediterrán-kupát!

Első hely az éremtáblán és a pontversenyben

A magyar csapat 2017 után ismét megnyerte a Junior Nyíltvízi Európa-bajnokságon a pontversenyt, ami az igazi fokmérője egy válogatott erejének – viszont legalább ekkora öröm, hogy a „látványosabb” összetettben, azaz az éremtáblán is a HUN országkód látható a lista élén. Ez a dupla most először sikerült, ami mutatja, egészen rendkívüli az a munka, amit a szakágban versenyzők és edzők végeznek immár évek óta. Hatalmas gratuláció az egész csapatnak, versenyzőknek, edzőknek és a teljes szakmai stábnak.

Köszönjük a remek szereplést:
U14-15 fiúk: Gálicz László – FTC (edző: Kutasi Gergely), Kersák Kristóf – Balaton Úszó Klub Veszprém (edző: Szokolai László), Pintér Ádám – Veszprémi Egyetemi Úszó Klub (edző: Balogh János)
U14-15 lányok: Szimcsák Mira – A Jövő SC (edző: Kovács Tamás), Szóka Júlia – Rája 94 Úszó Klub Ajka (edző: Farkas András), Veress Sára – Kőbánya SC (edző: Krajnyák György)
U16-17 fiúk: Tabi Zoltán – Kőbánya SC (edző: Krajnyák György), Bethlehem Dávid – Zalaegerszeg (edző: Horváth Csaba), Galyassy Szilárd – Budafóka SE (edző: Horváth Tamás)
U16-17 lányok: Gál Kincső – Debreceni SCSI (edző: Kovács Rita), Balogh Vivien – Pécsi Sport Nonprofit (edző: Túrós Máté), Fehérvári Réka – FTC (edző: Kutasi Gergely)
U18-19 fiúk: Gálicz Péter – FTC (edző: Kutasi Gergely), Huszti Dávid – Bohóchal SE (edző: Karvalics Péter)
U18-19 lányok: Rohács Réka – Kőbánya SC (edző: Krajnyák György), Vas Luca – Szeged (edző: Gellért Gábor), Juhász Janka – Kiskunhalas (edző: Novotny Attila)

Comen-kupa, nemzetközi fiú U17-es vízilabdatorna  Cagliari (Olaszország), 2019. augusztus 1-4.

Csoportmérkőzések

Montenegró-Magyarország 8-16 Magyarország-Málta 18-6 Szerbia-Magyarország 7-9 Negyeddöntő Magyarország–Görögország 9-4 Elődöntő Magyarország-Horvátország 14-5 Döntő  Olaszország–Magyarország 7-8 (4-1, 0-2, 1-3, 2-2) A 3. helyért  Montenegró–Horvátország 10-8 Az 5. helyért  Spanyolország–Görögország 12-3 A 7. helyért  Málta–Szerbia 11-15

A Comen-kupán résztvevő magyar válogatott: Gyapjas Brendon, Hörömpő Botond, Lantos István, Gábor Lőrinc, Eppel Barnabás, Szabó Bence, Kevi Bendegúz, Mészáros Mátyás, Molnár Erik, Nyíri Balázs, Szeghalmi Zsombor, Várkonyi Ádám, Vígvári Vince, Pető Attila, Vismeg Zsombor. Edzők: Székely Bulcsú, Tóth Kálmán, Cseh Sándor.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...

15 éves a Nia játékbolt

Idén 15 éves a Nia játékbolt Cegléden, ahol csaknem...

Válogatottságért küzdöttek

Hétvégén rendezték az U17-es korosztály második válogató versenyét. Szombaton...