12.9 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Új igazgató a Szent Kereszt iskola élén

Új igazgató irányítja a következő tanév végéig a Szent Kereszt Katolikus Általános Iskola és Óvodát: Sági Anikó, az intézmény biológia- technika szakos tanára. A vezetőt motivációiról és céljairól kérdezte lapunk.

A megbízásom határozott idejű (2019. augusztus 01.- 2020. július 31.) munkaszerződés, amely számomra nem munkát jelent, hanem a hivatásomban vállalt szolgálatot. Szolgálat iskolánk gyermekeiért, pedagógus társaimért, az iskolánk működését biztosító technikai dolgozókért, a „Szent Kereszt” falai között folyó nevelésért és oktatásért. Sok-sok célt említhetnék, de számomra a nyugodt, alkotó légkör biztosítása a legfontosabb, ahol építhetünk hagyományainkra, használhatjuk a modern technika adta lehetőségeket és értékes embereket adhatunk a jövő társadalmának.

A Ceglédbercelen élő Sági Anikó 1996-1997-es tanévben kezdte a pályát, a monorierdői Fekete István Általános Iskolában. Úgy érzi, hogy a kezdeti évek nagyon jó alapot jelentettek a gyermekek, kamaszok megismerésében, a hivatásával kapcsolatos szakmai elmélyülésben.

2008. augusztusától biológiát, természetismeretet és drámát tanítottam a Szent Kereszt Katolikus Általános Iskolában, valamint tanórán kívüli programokkal vittem közelebb a teremtett világ értékeihez diákjainkat. Versenyeket, erdei iskolákat, nyári táborokat szerveztem. Létrehoztuk a „Zöld sarkot”, az iskolakertet és ezek mellett lelkileg is megpróbáltam a tanulóinkat nevelni, a krisztusi úton elindítani. – számolt be a Szent Keresztben töltött eddigi évekről, de életszemlélete alapjairól is:
Nagyon büszke vagyok a gyökereimre. A tanulás- az elmélet- mellett rengeteg, a gyakorlatban is felhasználható tudást kaptam nagyszüleimtől és az édesanyámtól, akik mindig maguk mellé vettek a hétköznapokban, mindent megbeszélhettem velük és életük tapasztalatai belém ivódtak. A nehézségek leküzdéséhez a kitartást, az összetartozás erejét, a hátránnyal küzdők segítését, a természet szeretetét, a feltétlen szeretetadást, a támogatást tőlük kaptam. Szeretném, ha ezek a nagyon fontos emberi értékek adnák intézményünk jellemző vonásait.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....