4.5 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

Megújuló 8-as választókerület

Megkezdték a Damjanich utcai volt zsinagóga előtti tér felújítását. A lakossági véleményezéssel és tervezéssel még 2016-ban kezdődtek az előkészületek, most azonban már a kivitelezés is megkezdődött. A körzet képviselőjét Takátsné Györe Anettet kérdeztük a várakozás okáról, a beruházásról és az elmúlt öt év eredményeiről.
– Először is szeretném megköszönni mindenki türelmét, sokunk örömére megkezdődött a zsinagóga előtti tér felújítása. 2016-ban kezdődtek az előkészületek a  tervekkel és lakossági véleményezéssel. A Buzogány utcai új parkoló kialakításával a tér megújulása megkezdődött, a további várakozás oka a Damjanich utca teljes rendbetételének  – új burkolat és járda, csapadékvíz elvezetés, rendezett parkolók – befejezése volt.  Ez a kicsiny tér világosabb lesz, új utcabútort és zöld növényeket kap. A tér közepén lévő, tervben szereplő vízkép helyén virágágyás lesz, de a víz odavezetése lehetőséget ad a későbbi megvalósulásnak. A téren a megszokott útvonalak megmaradnak, de új térburkolatot kapnak.
– A körzetben milyen más beruházások, fejlesztések zajlottak az elmúlt öt évben?
– Az eltelt 5 évben nagyon sokat fejlődött a város, ezt be is mutatják az önkormányzat által kiadott kiadványok: Cegléd több mint gondolná, Cegléd még több mint gondolná. A 8. választókörzet is jelentős fejlődésen ment keresztül. Megújultak útjaink: Hollós utca, Damjanich utca, Déli út, Bajcsy Zsilinszky út és megkezdődik a Nagykátai út újra szőnyegezése. Új kerékpárút lett a Felszegi úton és több járdaszakaszt is meg tudtunk újítani.  Az utak  mellett szakaszosan vagy teljes utcahosszban megoldottuk a csapadékvíz elvezetést, mint például Hollós és Hunyadi utcában. Rendezni tudtuk az iskolák közelében – Buzogány, Damjanich utcák – lévő parkolás helyzetét. Még ősszel elkészül a Selyem utcában az emeletes házaknál a parkoló rendbetétele. A körzetben két tér van: A Bajcsy tér – mint egy kis elvarázsolt sziget –  az új játszóterével, fűszernövény kertjével a szülők egyik legkedveltebb helyévé vált. A zsinagóga előtti tér rendezése pedig már megkezdődött, mint ahogy említettem. Sokak kérésére és megelégedésére kétirányúsítottuk a Szent Imre herceg utcát és áthelyezésre került az Árpád utcán lévő két buszmegálló is. Sokan kerestek meg közvilágítás bővítéssel, ennek eleget tudtam tenni a Liliom, Szárcsa, Kis Ernő, Hunyadi, és Felház utcákban. Az eltelt öt évben kapott közvilágítást a Bajcsy tér és itt hosszú évek után elkészült a Szociális Otthon és a park közötti zebra. Felsorolni is hosszadalmas mennyi minden történt, a megvalósításról nem is beszélve. Ezért ezúton is szeretném megköszönni mindenkinek, aki ezekben a munkálatokban részt vett. Köszönet a lakosságnak segítő közreműködéséért, türelemért és a kivitelezőknek az elvégzett munkáért.
– Ha a választók újra bizalmat szavaznának Önnek, milyen tervei lennének a körzetben?
– Amennyiben ismét bizalmat kapok a választóktól, hogy folytathassam képviselői munkámat számos újabb tervet és célt látok magam előtt. Fontosnak tartom a csapadékvíz elvezető rendszerek kiépítését, meglévők megújítását. Ezt követően lehet utak felújítását megkezdeni. A körzetben fontos a Páva, Szárcsa, József Attila utcák megújítása, parkolási problémák rendezése. Szeretném, ha a Zrínyi és a Szent Imre herceg utca új burkolatot kapna és folytatásra vár a zsinagóga előtti tér szépítése. Új csomópont kialakítása várat magára az Árpád utca és a Bocskai út kereszteződésében, de az Árpád utca és Damjanich utca kereszteződése és a Bajcsy út és Pesti út kereszteződésében lévő forgalmat is rendezni kell. Szeretném, ha a kerékpárút hálózat tovább bővülhetne a körzetben: Árpád, Damjanich utcák, Déli út és Bajcsy Zsilinszky út vonatkozásában. Köszönöm a támogatást, hogy képviselő lehettem. Köszönöm a sok segítséget a fejlődést előre mozdító észrevételeket. Bízom abban, hogy látva Cegléd fejlődését ismét bizalmat szavaznak nekem.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...