4.5 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

A hét festménye

A „Hét festménye” című kiállítás sorozat nyílik az Otthon Art kávézóban. Kéthetente új Cegléden alkotó képzőművész festményét állítja ki a Ceglédi Alkotók Egyesülete. Az Otthon Art kávézó és az egyesület együttműködésében többféle kiállítást rendeztek már: Benedek Péter rajzkör, Bogdán Márta patchwork, Apáti-Tóth Sándor fotó és Oldalné Irénke tűzzománc kiállítása is látható volt.

Jelenleg Újházi György galériájából láthatók és vásárolhatók alkotások és mellette új színfoltként indul a „Hét festménye”című kiállítás.

Ezen a héten Oláh Tibor „A Tisza Vezsenynél” című festménye emelkedett ebbe a pozícióba, hiszen ez a válogatás értő művészek, művésztanárok véleménye alapján történik. A kép a perspektivikus ábrázolásmód szabályait jól alkalmazta, a levegőperspektíva szabályai nyomon követhetőek, horizontálisan kitűnően van szerkesztve és a színek alkalmazása is jól sikerült. A kép jobb oldalán a fáknál előbukkanó napsárga színfolt odavonzza a tekintetet, vidámmá, élővé teszi a képet, mintegy megörökítve a szép délutáni fényt. A vízben a tükröződés megjelenítése igazán profi munka. Az égbolt sem „unalmas”, visszaköszönnek az erdő és a víz színei, persze más tónusértékekkel.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...