4.9 C
Cegléd
2024. április 23. kedd
spot_img

Ittas vezetés miatt jogosítványa sem volt a halálos gázolónak

Felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt állt és az Index információja szerint több büntetőeljárás is folyik az ellen a férfi ellen, aki a hétvégén gázolt halálra egy 17 éves biciklis lányt, társát pedig súlyosan megsebesítette Cegléden, majd segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. A Pest Megyei Főügyészség közleménye szerint a sofőrnek a baleset idején sem volt jogosítványa és éppen ma kellett volna bíróság elé állnia egy másik, ittas vezetés miatt indult büntetőügyben.
B. Nikoletta 16 éves társával Bencével kivilágított biciklivel, az út jobb szélére húzódva haladt, amikor a sofőr előzgetni kezdett. Az egyik előzés alatt a férfi nem vette észre az úttesten előtte haladó kerékpárosokat. A gépkocsija jobb első részével előbb a lány, majd a fiú kerékpárjának ütközött, derül ki az ügyészség közleményéből.

Bár a 31 éves sofőr észlelte, hogy balesetet okozott, mégsem állt meg segíteni. Az autót Cegléden hagyta, majd Csemőre ment vissza, ahol a gépkocsi indítókulcsát és távirányítóját az út menti árokba dobta. A rendőrök végül itt fogták el és vették őrizetbe a férfit. A rendőrség halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével és más bűncselekménnyel gyanúsítja a férfit. Az ügyészség indítványozta a sofőr letartóztatását, melyről ma délután dönt a bíróság.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...

Gyányi-Túri díj

Az idei tanévben is megrendezésre került dr. Túri József...

Báger Dorina kivívta az Európa-bajnoki indulás jogát

Hétvégén két nemzetközi versenyen is szőnyegre léptek a ceglédi...

Ezeket a parkolási hibákat követik el legtöbbször a magyarok

A ceglédi rendőrség egy videóban foglalta össze az öt...

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...