1.1 C
Cegléd
2024. április 26. péntek
spot_img

Bemutatták a FIDESZ választási programját

A Kossuth téren megtartott sajtótájékoztatón mutatta be Takáts László polgármester Fidesz-KDNP helyi önkormányzati választásokra írt választási programját pénteken.
“Tisztelt Ceglédiek! Kilenc nap van hátra az önkormányzati választásig.” – kezdte beszédét a polgármester. “Csalódtunk az ellenfeleinkben! Reméltük, hogy Csáky András és a mögötte felállt baloldali csapat megtiszteli azzal a ceglédieket, hogy elmondják, mit tennének Cegléd továbbfejlesztéséért, az itt élők jövőjéért. 

Túl vagyunk választási gyűlésen, polgármesteri bemutatkozáson, képviselőjelölti vitán, de a programról ez idáig egy árva szó sem esett. Sem az egyesült ellenzék, sem az összellenzéki polgármesterjelölt egy szót sem szólt arról, hogyan képzeli városunk jövőjét. Ehelyett hallhattunk a múltról, régi ismeretségekről, talán soha nem is létezett kapcsolatokról, ki nem mondott félelmekről, miniszterek és a kormány kioktatásáról, de a lényegről nem esett szó: mi lesz Cegléddel? Honnan lesz forrás a fejlesztéshez?

Ha valaki kiáll az emberek elé és azt mondja, szavazzanak rám, mert én jobban fogom csinálni mint a mostaniak, véleményem szerint az a minimum, hogy előáll egy programmal, és elmondja, mit, hogyan és milyen pénzekből képzel másként. De én semmi ilyet nem hallottam eddig. Nagy a csönd, nagy a titkolózás!

Ilyen helyzet még soha nem volt: a kihívó menekül a vita elől. Nem hajlandó velem kiállni az érvek ütköztetésére, még az általa diktált feltételek szerint sem. Nem tudom, ez gyávaság vagy a titkolózás mögött az van, hogy nem merik kimondani, valójában mit is terveznek. Ebben az országban ahányszor a baloldal átvette az irányítást, annyiszor jöttek a megszorítások. De én biztosan tudom, hogy a ceglédiek nem akarnak megszorítást. Megszorításból, az emberek sanyargatásából, adóemelésből nem lehet jövőt építeni.

A Fidesz-KDNP 13 éve irányítja a várost. Cegléden 13 éve nem volt megszorítás. Cegléd ebben az időszakban erős középvárossá vált. Október 13-án tegyük hagyománnyá a fejlődést! – mondta el Takáts László polgármester jelölt.”

Imregi Tibor frakcióvezető is megszólalt az eseményen: – A képviselőjelölti viták után csalódottan állapíthatjuk meg: program és elképzelés nélkül, felkészületlenül léptek a kihívók a választók elé – kezdte beszédét a képviselő. – Téves és hazug adatokkal próbálták meg felkészületlenségüket elfedni. Sajnos, szinte egy szót sem hallottunk a körzetek, a város fejlesztéséről, annál többet a kormány megbuktatásának igényéről. Nem erről döntünk október 13-án.

Mi nem akarunk, ők meg nem tudnak kormányt váltani október 13-án, pedig leginkább erről beszélnek, Ceglédről szó sem esik. Pedig a választás városunk jövőjéről, a közösen elért eredmények megőrzéséről, a továbblépésről szól. Arról döntünk, hogy Cegléd tovább halad-e a fejlődés útján, vagy visszasüllyed a középszerűségbe. Október 13-án tegyük hagyománnyá a fejlődést! – mondta el Imregi Tibor.

Fotó: Kisfaludi István

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...