13.4 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

Szakmai gyakorlat közben halt meg

A Blikk megszólaltatta a Nagykátán, szakmai gyakorlata közben elhunyt 16 éves szakiskolai tanuló családját és a környékbelieket. Elmondásuk alapján a fiú nővére látta a városban elsiető mentőautót, ám nem sejtette, hogy az az öccséhez igyekszik.
A diák CNC gépen dolgozott, amikor halálos balesetet szenvedett. Osztálytársait annyira megviselte a fiú elvesztése, hogy pszichológusra volt szükségük.
Erzsike néni, az egyik utcabeli szerint a fiú mindig illedelmesen viselkedett, mindig köszönt vagy megkérdezte tőle, hogy “hogy tetszik lenni”. Hozzátette: nem tudna rosszat mondani a fiúról.
“Heten voltak testvérek, nagyon rendes családként élnek itt az utcában. A fiú mindig itt járt el a házunk előtt.”
A család egyik ismerőse nyilatkozta azt, hogy a családja teljesen öszetört. “Úgy tudom, hogy a nővére éppen a gyerekeiért ment, amikor a tragédia megtörtént. Ha belegondolok, hogy szembetalálkozott a mentőkkel, és nem is sejtette még, hogy az öccse miatt mentek szirénázva…”
A tragédia kapcsán a fiú nővére és édesanyja sem szeretett volna megszólalni, az édesanya annyit mondott, hogy “Semmilyen nyilatkozat nem hozza vissza a gyermekemet!”
Az ATV korábban arról számolt be, hogy a fiú testét egy CNC-ből (komputer által vezérelt szerszámgép) kirepülő tárgy találta el, ebben sérült meg. Később a helyszínre mentőautó és helikopter is érkezett, azonban a fiú belehalt sérülésébe.

– Saját halottjának tekinti a gyakorlati képzőhely és a Ceglédi Szakképzési Centrum a Nagykátán szakmai gyakorlat közben halálos balesetet szenvedő gépi forgácsoló tanulót – közölte a centrum kancellárja pénteken az MTI-vel. Ferenczi Norbert a közleményben azt írta, hogy a Nagykátai Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja a szerdán történteket. Az intézmény a vizsgálatban nem érintett, mert a tragédia egy külső – vállalkozás formájában működő – képzőhelyen történt.
A hírt megrendüléssel fogadta a Ceglédi SZC Nagykátai Ipari Szakgimnázium és Szakközépiskola, az intézmény vezetése, pedagógusai és pszichológusai osztoznak a szülők fájdalmában, és mindent elkövetnek, hogy az iskolatársak feldolgozzák a gyászukat – fogalmazott az intézmény kancellárja.
A Pest Megyei Kormányhivatal az MTI megkeresésére azt válaszolta, hogy a rendőrségtől érkezett jelzés után a kormányhivatal munkavédelmi munkatársai azonnal a helyszínre indultak az eset kivizsgálására. A vizsgálat folyamatban van, ha munkavédelmi hiányosságot tárnak fel, megindítják az eljárást és megteszik a szükséges intézkedéseket – tették hozzá.

Forrás: MTI / szeretlekmagyarorszag.hu

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....