4.9 C
Cegléd
2024. április 23. kedd
spot_img

Kampány fókuszában a Mizsei út ügye

Takáts László polgármester Földi László országgyűlési képviselővel közösen tartott sajtótájékoztatót október 11-én a Mizsei úton gyalogos járda, illetve gyalogátkelőhely létesítése ügyében. Mint ismert: néhány napja a Mizsei út környékén élők szerveztek lakossági fórumot, miután két hete egy fiatal lány vesztette életét a balesetveszélyes útszakaszon. A szervező Gál Béla és Obrácz-Nagy Ágnes meghívták a képviselőjelölteket ifj. Károly Ferencet és Tarr Feliciánt is a rendezvényre, előzőleg pedig Takáts László polgármester is bejárta a területet. A szervezők hangsúlyozták nem szeretnék, hogy valaki politikai haszonszerzésre fordítsa a kezdeményezésüket.

A mai napon Gál Béla nyílt levelet írt dr. Csáky András polgármesterjelöltnek, amelyben kifogásolja, hogy Horváth Gábor önkormányzati képviselő átadta a Mizsei úti helyzet változtatása érdekében gyűjtött aláírásokat. Erről a kezdeményező a CTV riportjából értesült.

„A petíciót 2019.10.08.-án adtam át Horváth Gábornak, azzal a szándékkal, hogy leadja az önkormányzat felé. Kiemelném: a célszemély nem Horváth képviselő volt, hanem az Önkormányzat. A 7. választókerület jelenlegi képviselője mindössze kihasználta a kínálkozó lehetőséget, hogy saját maga részére politikai tőkét kovácsoljon, méghozzá úgy, hogy neki semmiféle munkája nem volt a petícióval. (…) Nagyon fontosnak tartom még azt is elmondani, hogy kifejezetten hangsúlyoztam az ügy politikán kívüliségét, és a fórum helyszínén többször elmondtam, hogy ez a lakossági gyűlés nem politikai jellegű megmozdulás.” – írta Gál Béla, aki azt is hozzátette: véleménye szerint Horváth Gábor személyes adatokkal élt vissza és jogi lépéseket fontolgat, Csáky Andrással viszont szívesen tárgyal az ügyről, ha szeretne segíteni a probléma megoldásában.

– Szomorú vagyok, hogy egy átpolitizált ügy miatt kell kiállni a sajtó nyilvánossága elé. – mondta a mai sajtótájékoztatón Takáts László polgármester. – Hétfőn az itt lakók felkérték arra az önkormányzatot, hogy a Mizsei út nagy forgalma okán segítsük kezdeményezésüket gyalogos járda, gyalogátkelőhely létesítése ügyében. Egy olyan ügyben kérték az önkormányzat segítségét, amelyben kihangsúlyozták, hogy nem szeretnének politikai felhangokat, de az összellenzéki összefogás és polgármesterjelöltje a civilek határozott kérése ellenére is politikai kampány részévé tette a Mizsei út mentén élők kezdeményezését.


Takáts László elmondta, az állami tulajdonú út kezelőjével azonnal konzultált az önkormányzat. A Magyar Közút Zrt. munkatársai már tájékoztatták is a kezdeményezőket a hosszú folyamat első lépéseiről. Az engedélyeztetési eljárásban az önkormányzat minden támogatást megad a kezdeményezőknek.

A sajtótájékoztatón Földi László országgyűlési képviselő kiemelte, hogy az ilyen jellegű fejlesztések térségünkben hazai forrásból, a Pest megyének biztosított 80 milliárd forintos kompenzációs keretből táplálkozhatnak. Elmondta, hogy a Cegléd-Csemő kerékpárút ügyében már költségvetési döntés született, s reményei szerint az őszi ülésszak során a Cegléd-Nagykőrös kerékpárút pénzügyi fedezetét is biztosítani tudják.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...