12.3 C
Cegléd
2024. március 6. szerda
spot_img

Csáky a kosárlabdacsarnok-ügyről

Dr. Csáky András Cegléd polgármestere a közösségi oldalán tett közzé tájékoztatót a kosárlabdacsarnok építésével kapcsolatban. Mint ismert a választás másnapján október 14-én fakivágásokkal kezdték meg a Dózsa György kollégium és a Várkonyi iskola közötti területen a kosárlabdacsarnok építését. A beruházás alapkövét még 2017 nyarán tették le, azóta nem történtek tényleges építési munkálatok, közben lapunk is hírt adott a lakossági tiltakozásról.


Megválasztása után dr. Csáky András polgármester kért tájékoztatást az ügy állásáról: „Ígéretemnek megfelelően összefoglaló tájékoztatót kértem a kosárlabdacsarnok beruházásával kapcsolatban, illetve jogi szakvéleményt a beruházás megállításával kapcsolatban. A beruházó is tudja, hogy az építkezéssel szemben komoly kifogások fognak felmerülni a környék lakosságában, hisz a beruházás megkezdésével – nyilván nem önszántából – megvárta az önkormányzati választást. Az alábbi összefoglalót kaptam:
Összefoglaló – Gerje Sport Kft., kosárlabdacsarnok
– 2016.07.18. – Gerje Sport Kft. kérelme, melyben a 2008/2 hrsz-ú ingatlanon a Várkonyi István Általános Iskola Rákóczi úti épülete és a Dózsa György kollégium közötti területen sportcsarnok létesítéséhez tulajdonosi hozzájárulást kérnek. Az épület a Kft. tulajdonába kerülne, a földrészlet az önkormányzat tulajdonában maradna.
– 2016.08.11 – Képviselő-testületi határozat 200/2016. (VIII.11.) Ök. határozat: Önkormányzat hozzájárul a beruházás megvalósításához azzal, hogy a Kft. beszerzi az illetékes Tankerületi Központ hozzájárulását is, továbbá a sportcsarnok megvalósításához anyagi támogatást nem nyújt.
– 2016.08.16. – Munkacsoport létrehozásának kezdeményezése
– 2016.09.22 – Képviselő-testületi határozat 230/2016. (IX.22.). Ök. határozat: Telekalakításhoz történő hozzájárulás (beépítési százaléknak, tűzvédelmi előírásoknak való megfelelés miatt), továbbá korábbi hozzájárulás kiegészítésre kerül azzal, hogy a szükséges parkolókat a Kft. saját költségén köteles kialakítani, és a megszűnő szabadtéri sportpályákat köteles az Ingatlanon újból kialakítani.
– 2016.október: Telekalakítás megkezdődik
– 2016.11.30. – Építési engedély (Pest Megyei Kormányhivatal Ceglédi Járási Hivatala)
– 2017.07.14. – Telekalakítás és vagyonkezelői jog bejegyzése.
– 2017.08.23. – Varga Ferenc (Kossuth Ferenc 33-51 szám alatti lakók nevében) levele, melyben tiltakoznak a sportcsarnok megépítése ellen.
– 2017.08.29. – Gerje Kft. levél, tájékoztatás a beruházás állásáról.
– 2017.09.15. – Válaszlevél Varga Ferenc részére


Figyelemmel arra, hogy az Önkormányzat Képviselő-testülete, mint tulajdonos, illetőleg a Tankerületi Központ, mint vagyonkezelő is hozzájárult a beruházás megvalósításához, amelyhez később a jogerős építési engedély is kiadásra került, az időközben már megindult építkezés leállíttatása – álláspontom szerint – csak akkor lehetséges, ha az építtető(k), illetve a kivitelező(k) megszegi(k) az engedélyben és/vagy a vonatkozó jogszabályokban foglaltakat.
Ad abszurdum persze a Képviselő-testület visszavonhatja a korábbi tulajdonosi hozzájárulását, ebben az esetben azonban számolnia kell az esetleges kártérítési perek következményeivel.” – írta az új polgármester.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Négyből három győzelem

Négyből három győzelem a 12 fordulóban az asztaliteniszezőknél! Pest Vármegye...

Ipari park botrány

Rendkívüli testületi ülés, sajtótájékoztató, elbocsátás, rendőrségi feljelentés - tovább...

650 millió forint a semmiért?

Dr. Csáky András polgármesternek köszönhetően szinte az ürességtől kong...

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...