3.3 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Mobilfilmmel nyert a ceglédi színésznő

A telefonos filmkészítésnek egyre nagyobb mozgalma van a világban. Számtalan filmfesztivál külön mobilfilmes kategóriát indított a telefonnal készített alkotások számára. Egy ilyenen nyert díjat a ceglédi származású Kecskeméti Zsuzsi színésznő, aki mobillal készített rövidfilmjével már a harmadik díját zsebeli be. Zsuzsi saját maga írta, rendezte és játszotta filmjét.
Stage Of Mind című alkotására először az első Magyar Telefonfilmes Fesztiválon figyelt fel a nemzetközi zsűri. A történet arról szól, hogy az ember hogyan érheti el az álmait és azért mennyit kell küzdenie. A színésznő úgy érzi, története életre kelt a filmen keresztül és elindult álmai megvalósítása felé. Rövidfilmjét beválogatták a tíz legjobb alkotás közé, ezzel egyenes ágon kijutott Cannes-ba, a Global Short Film Awards döntőjébe. A döntőt megelőzően több országban tartottak előválogatókat, India, Kína, az Egyesült Államok, Oroszország, Litvánia és Franciaország jelöltjeivel versenyezhetett a magyar mobilfilm.

Cannes-ból a Best Actress, azaz a legjobb színésznőnek járó elismerést hozta haza, mobilfilmes kategóriában. Legújabb sikerét pedig Indiában érte el, a Mahul Woods International Film Festival-on, ahol a legjobb mobilfilm alkotásnak járó díjat nyerte el. A nyertesek automatikusan jelöltként indulnak az éves Golden Mask Awards gálán, ahol közülük kerül ki a Best Of The Best, azaz a legjobbnak járó elismerés, így tovább drukkolhatunk a film sikerének.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...