14.8 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Vászonra vitt rajzkör

November 7-én az Otthon Art Kávézóban megnyílt P. Rónai Gábor művésztanár portrékiállítása „Körképecskék” címmel. A lényeg nem is a portré -, mint láthattuk a vásznakon, hanem a Benedek Péter rajzkör tagjainak megjelenítése.

Mindnyájunk számára meglepetés volt ez a kiállítás, hiszen Gábor elfoglalt ember: viszi a vállán a ceglédi képzőművészeti élet nagy részét: diák rajzkör a gimiben, Benedek Péter rajzkör szintén a gimiben és terepen, kiállítások rendezése a Kossuth Lajos Gimnázium dísztermében, kapcsolattartás a Csíkszeredai Nagy István Művészeti Líceummal, városi rajzpályázatok támogatása a munka oldaláról. És most tessék! Itt vannak a festmények, amelyek hosszas-gondos munkálkodásról tanúskodnak. Mikor volt ideje minderre? Saját elmondása szerint az őszi szünet jól jött a festmények megvalósításában.

Sokan voltak kíváncsiak a kiállításra, a megnyitó időpontjára megtelt a kis kávézó. Ujházi György nyitotta meg a kiállítást, Gábor munkásságát méltatta, majd a Gábor Áron együttes zenélt. Első dalukat Gábor énekelte Bori Jenő ütőgardon kíséretével. Erre külön felkérték és boldogan tett eleget, hiszen a „Kicsilovam nem szereti a zabot” kezdetű mezőségi dal a kedvence. Majd a közönséggel közösen elénekelt „Gábor Áron rézágyúja” után moldvai csángó dallamok töltötték be a kávézó meghitt légkörét.

Ezután egy kis eszem-iszom mellett jó kis beszélgetések következtek. Mivel Gábor és felesége Judit sok pogácsát sütöttek, így sokáig kitartott, a vendégek is hosszasan maradtak, beszélgettek és nézték a képeket. Amikor a hazaindulók közt sikerült Gábor édesapját egy pillanatra „elkapni”, őszinte boldogsággal konstatálta: „igazán bensőséges volt a hangulat és otthonos, jól éreztem magam.”

Lassan kiürült a kávézó, de a festmények ott maradtak a falakon és egy hónapig várják az érdeklődőket.

Kiszely Margó

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...