14 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

Zakar családi nap és faültetés

November 16-án a Zakar és Társa Kft. környezettudatos családi napot tartott faültetéssel egybekötve. A 10 millió fa mozgalom keretében 40 db fát ültettek el a családok, szakértők segítségével az autókereskedés területén.

A családi napunk egyik célkitűzése volt, hogy a gyerekek is tájékozottak legyenek Földünket érő negatív hatásokról, környezetszennyezésről, és tudják, hogyan lehet ez ellen tenni, hogyan tudjuk védeni a bolygónkat. A gyermekekkel játékos feladatokon keresztül ismertettük meg a környezetvédelem alapjait a fák oxigéntermelésétől kezdve egészen a szelektív hulladékgyűjtésig. Rendezvényünk során kiemelt figyelmet fordítottunk a megújuló energiák használatára, az elektromos autók jövőjére, ehhez prezentációval készültünk a gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt.

A családi nap során 40 darab fa került elültetésre a cég telephelyén. Többek között platán, galagonya, díszkörte, szilfa, juharfa került a kijelölt területre, melynek elültetésében profi brigád segítette a családokat. Kicsik és nagyok is nagyon élvezték a szabadban töltött időt.

Rendezvényünk egyik legemlékezetesebb programja a „Faörökbefogadás” volt. Minden család kiválaszthatta kedvenc fáját, melyet szakemberek segítségével elültethettek és egy névvel ellátott szalagot kötöttek rá az örökbefogadás jelképeként.

Az autógyártás terén is megfigyelhető a károsanyag kibocsátás csökkentésére irányuló tevékenység. A Zakar és Társánál már elérhető a Kia Niro hibrid és plug-in hibrid változata. 2020-ban érkezik a Niro család legújabb tagja, a teljesen elektromos új Kia E-Niro, mely akár 455 km távolságot is megtesz egy töltéssel. Szintén jövőre jön a Mazda első elektromos modellje, az MX-30.

Mi magunk is nagyon odafigyelünk a szelektív hulladék gyűjtésére és ügyfeleink figyelmét is felhívja márkaszervizünk minden alkalommal, hogy sokkal környezetvédőbb az autókat és azok alkatrészeit karbantartani, mint elhanyagolni és ezáltal idő előtt cserélni azokat. Autógyáraink is folyamatosan hirdetik, hogy olyan műanyagokat használnak fel, amelyek már újrahasznosítás eredményei, ezzel is védve a bolygónkat.

 

Mucska Eliza

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...