10.4 C
Cegléd
2024. április 18. csütörtök
spot_img

Rezsi-utalvány

A kormány erőteljesen népszerűsíti az elektronikus fizetést. A programban kiemelten szerepelt az elektronikus fizetés és a digitalizáció helyzete. Szorgalmazza minden cég többek között a nyugdíjak, a szociális juttatások, a fizetések bankszámlára utalását, a céges készpénzes fizetéseknél pedig a limitek leszállítását. A készpénzhasználat csökkentésén keresztül 150 millió forintot remélnek a megspórolással, ami a feketegazdaságból, így a fehérbe kerülne át.

Én, mint rendes állampolgár, már régen áttértem a számláim csoportos megbízási szerződés alapján történő kiegyenlítésére.

Az elmúlt hónapban, mint nyugdíjas én is megkaptam a rezsiutalványt, amit gázenergia és villamos energia számláim csökkentésére használhatok fel.

Az előírás szerint bementem a DÉMÁSZ ügyfélszolgálatára és rövid várakozás után a beadott rezsiutalványt igazolás alapján átvették és jóváírták a számlámon, ami a következő számlámon meg is jelent.

De nem így volt ez a gázszámlámnál. Először is ügyfélszolgálati irodája a Tigáznál Cegléden megszűnt. Van viszont bizonyos napokon és időpontban a Postán egy ablak, ahol lehet gáz- szolgáltatás ügyben intézkedni. Azonban ez sem olyan egyszerű.

Először is be kell tartani az előírt időpontokat és a postán nem olyan egyszerű sorra kerülni. Én is bementem a rezsiutalványokkal a postára és kb. félóra várakozás után sorra kerültem és már foglalkozott is az ügyintéző hölgy a rezsiutalványommal a következők szerint. Adott egy nyomtatványt, amit ott ki kellett töltenem, hogy kérek egy 9.000 Ft-os csekket a Tigáztól a címemre – ezzel aztán én is feltartottam az utánam következő ügyfeleket. 

Kitöltés után hazamentem és vártam a csekket, ami kb. két hét múlva meg is érkezett. Most már foghattam a csekket és úgy, mint a többi csekkel fizetők mehettem a postára, újabb fél órás sorbaállás után befizetni a 9.000,- Ft-os rezsiutalványt. Kérdezem akkor, hogy mi itt az előnye annak,aki elektronikusan fizet? Véleményem szerint semmi, csak duplán kellett ügyintézni. A mai napig is várom, hogy a gázszámlámon hogy a 9.000,- Ft jóváírásra kerüljön. 

A nyugdíjasok minden egyes fillérnek örülnek, amit kapnak, de ezért még ez utánjárással is jár, az már egy kicsit sok. Nem csodálkozom azon, hogy sokan úgy vannak vele, hogy gyorsan átpasszolták valakinek az utalványt, hogy ne legyen vele utánjárás.

Mészáros Iván

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...