17.6 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Esti világítás a játszótereken

A Ceglédi Panoráma fórumában tette közzé egy ceglédi anyuka Bauman Szilvia azt a hozzászólást, melyben megszólítja Csáky András polgármestert és felveti, lehetséges-e, hogy a játszóterek világítást kapjanak. A város első embere utánanézett a lehetőségeknek és már másnap válaszolt a nyilvános megkeresésre.

„Délután 17 óra a Nefelejcs utcánál lévő játszótér…+10fok. Játszhatnánk egy kicsit a gyerekekkel, de alig látni valamit” – írja az anyuka és hozzáteszi bár a fotói nem adják vissza a valós helyzetet, „de ugyanilyen vagy még rosszabb is a helyzet más játszótereken sötétedés után…. Csáky András polgármester Úr! Egy ötletként felmerült bennem. Esetleg nem lehetne 1-2 játszótérnél kialakítani 1-2 kandelábert, hogy ha már ilyen jó az idő és hamar sötétedik valahol picit játszóterezhessünk? (…) nyilván nem minden játszótérnél gondoltam ezt (bár van a városban ahonnan feleslegessé vált oszlopot át lehetne telepíteni) de egy próbát megérne…” – írta olvasónk.

Csáky András polgármester egy napon belül válaszolt a felvetésre: „Az elmúlt napokban egy hölgy (emlékeim szerint Bauman Szilvia) vetette fel, hogy a játszótereket világítással kellene felszerelni. Az érintettekkel történő konzultációt követően választ ígértem. Oldalamon teszek eleget kötelezettségemnek és a kérdéssel kapcsolatban az alábbi választ tudom adni: Sajnálatos módon, a köz- és térvilágítás kiépítése nem annyira egyszerű, hogy az egy-egy kandeláber áthelyezésével megoldható legyen. Egy új oszlop vagy kandeláber elhelyezését minden esetben tervezési és engedélyezési eljárás előz meg, ami igen lassú és hosszadalmas folyamat, továbbá egy helyszínen 1-2 kandeláber felállításának bekerülési költsége, elektromos betáplálásának kialakítása, valamint üzemeltetése aránytalanul magas. Ugyanakkor más városokban már vannak jó példák arra vonatkozóan, – pont az előbb említett okok miatt -, hogy játszótereken ún. napelemes közvilágítási, térvilágítási kandelábereket helyeznek el, melyek előnye, hogy nincs szükség sem tervezésre, sem engedélyezésre, és nem igényel hálózati tápellátást sem. Az ilyen lámpatestek üzemeltetési költsége is alacsony. Napelemes térvilágítás telepítésére árajánlatot fogok bekérni és kedvező ár esetén támogatom, hogy a játszótéren felállításra kerüljön. Pozitív tapasztalatok esetén pedig fokozatosan, több játszótéren is kialakításra kerülhetne egy ilyen rendszer.” – írta válaszában a polgármester.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....