17.6 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Rubin fokozatú díszoklevelet kapott Dr. Hidvégi Zoltán

Dr. Hidvégi Zoltán a Toldy Ferenc kórház nyugalmazott csecsemő- és gyermekgyógyász főorvosa ebben az évben rubin fokozatú jubileumi díszoklevelet kapott a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karának dékánjától.
Budapesten diplomázottak közül összesen négy orvos kapott rubin fokozatú jubileumi díszoklevelet abból az alkalomból, hogy 70 éve szerezték meg az orvosi diplomájukat. Az ünnepi esemény, átadó 2019. október 14-én volt Budapesten, amelyen ceglédi főorvos egészségi állapota miatt nem tudott részt venni, így az egyetem a kórház kérésére megküldte részére a díszoklevelet. November 27-én ünnepélyes keretek között került átadásra Dr. Hidvégi Zoltán főorvosnak a díszoklevél a ceglédi Bajcsy-Zsilinszky úti Idősek Otthonában. Ebből az alkalomból köszöntötte Dr. Csáky András polgármester, Dr. Pusztai Dezső a kórház főigazgatója, valamint egykori és jelenlegi kollégái, közeli ismerősei, valamint az otthon vezetősége, lakói.

Dr. Hidvégi Zoltán 1925-ben született. Aszódon érettségizett, az Ágostai Evangélikus Gimnáziumban. 1949-ben avatták orvossá a budapesti Pázmány Péter Tudományegyetemen. Másfél évig az Egészségügyi Minisztériumban dolgozott, 1950. októberétől 1955. májusáig a budapesti II. sz. Gyermekklinikán. Másfél évig bölcsődei orvos volt, majd 1956. novemberétől a Heine-Medin utókezelő kórházban dolgozott, adjunktusként. 1958. augusztusától az újonnan szervezett nagykőrösi Gyermekosztályt vezette. 1969-ben „Kiváló orvos” kitüntetést kapott.  1970. február 1-től a Városi Tanács Kórház Cegléd Csecsemő- és Gyermekosztályán gyermekgyógyász szakorvos, majd osztályvezető főorvos nyugdíjazásáig 1990. december 31-ig.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....