9 C
Cegléd
2024. március 6. szerda
spot_img

Védjük a vízmérő órákat!

A napokban megérkezett a téli hideg, emiatt szükséges a vízmérők, valamint a vízvezetékek és a szerelvények téliesítése – hívta fel a figyelmet a Magyar Víziközmű Szövetség. A tájékoztatás szerint a télen nem lakott ingatlanoknál fontos a vízhálózat és a vízmérők víztelenítése, valamint a vízmérőakna letakarása, szigetelése, de javasolt az ingatlan rendszeres időközönkénti ellenőrzése is, az esetleges károk megelőzése vagy mielőbbi észlelése érdekében.
A télen is lakott ingatlanoknál szintén fontos a vízmérőakna szigetelése. Érdemes azokra a vezetékszakaszokra is figyelni, amelyek kevésbé védett helyen, pincében vagy falon kívül vannak, célszerű ezeket is szigetelőanyaggal védeni. A kerti csapokat pedig vízteleníteni kell. A telepített öntözőberendezések fagyállóak, de élettartamukat meghosszabbíthatja, ha víztelenítik ezeket – ismertette a szövetség.
A szervezet tanácsai szerint érdemes ellenőrizni a vízmérőt, amikor az idő a nagy hideg után enyhülni kezd. Valószínűleg csőtörés történt, ha nem forog a mérő csillagkereke, amikor megnyitják a csapot, vagy szilánkosra tört a vízmérő üvege, esetleg eldeformálódott a számlálószerkezet, illetve a lakásban nem folyik a víz.
A felhasználó számláját terheli minden olyan vízelfolyás, ami a bekötővezeték fogyasztó felőli végpontja után a hálózaton keletkezett, mert az ő birtokán lévő hálózat meghibásodása okozta a veszteséget – írták a közleményben.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Fasching a gimiben

Február 23-án farsangi mulatság zajlott a gimnázium aulájában, mely...

Válaszok a személyeskedő megjegyzésekre

Jakab István a Ceglédi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke sajtótájékoztatót...

Négyből három győzelem

Négyből három győzelem a 12 fordulóban az asztaliteniszezőknél! Pest Vármegye...

Ipari park botrány

Rendkívüli testületi ülés, sajtótájékoztató, elbocsátás, rendőrségi feljelentés - tovább...

650 millió forint a semmiért?

Dr. Csáky András polgármesternek köszönhetően szinte az ürességtől kong...