4.2 C
Cegléd
2024. március 8. péntek
spot_img

Országos hír lett az új ceglédi szupertrafiipax

Elegük lett az embereknek – új szupertrafiipax érkezik a veszélyes útszakaszra – ezzel a címmel jelent meg cikk a napi.huoldalon. A cikk arról szólt, hogy a ceglédi testület támogatja egy új – tesztelés alatt álló – sebességmérő telepítését a Kossuth Ferenc utcára.

A kamerát – amelyet a tervek szerint integrálnak a Véda rendszerbe – a rendőrség fogja üzemeltetni. Bár árajánlat még nincs, az előzetes költségbecslés alapján a szükséges eszközök telepítése 5,2 millió forintba kerülhet, amelyhez hozzájön még az elektromos kapcsolat kiépítésének költsége. Ha minden jól megy, akkor 2020 tavaszán, húsvét környékén már éles üzemben működhet a rendszer.

A sebességmérők, amelyek mindkét irányban figyelnék a sávokat, a Kossuth Ferenc utca és a Múzeum utca kereszteződésébe kerülhetnek. A helyszínválasztás nem véletlen: idén április 20-án éjfél előtt pár perccel egy BMW-s ettől helyszíntől egy sarokra, a Teleki utcánál sodort el két gyalogost, egyikük, egy 19 éves lány a helyszínen meghalt.

A 24.hu korábban arról írt, hogy a baleset megrázta Ceglédet. A gázoló egy 22 éves helyi férfi, akinek apjával közös biztonsági, vagyonvédelmi cége van, a helyiek elmondása szerint gyakori szereplője az esti-éjszakai száguldozásoknak a városban.

A helyiek folyamatosan kérik a képviselőket, hogy tegyenek lépéseket a száguldozások megfékezésére. A jegyzőkönyv tanúsága szerint a november 21-ei helyhatósági ülésen Takácsné Györe Anett, a 8. választókerület képviselője felvetette, hogy a polgármester vizsgálja meg hasonló berendezések telepítését a város más pontjain is. Példaként említette a felújított Nagykátai utat, amelyet szintén kedvelnek a száguldozók. Imregi Tibor, az 5. választókerület képviselője a Víz utcát említette, amely egy szűk utca, mégis sokan 80 kilométer per órával közlekednek rajta. Problémás az Összekötő út, ahol már 30-as korlátozás van érvényben, de a Pesti út külső részén, a Budai úton és Gőz dűlőben is jelezték már a lakók, hogy sok a gyorshajtó – mondta Kónya Ágnes, a 9. választókerület képviselője.”

https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/veda-szupertraffipax-cegled-sebessegmeres.696099.html

Hasonló hírek

4 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Víz utcában 80-nal… édes jó Isten… Aki életében egyszer volt a Víz utcában nem mond/ír ilyen baromságot. 400 méteren 6 kereszteződés és lépésben is lehetetlen menni a parkoló autóktól. Gőz dűlő meg földút olyan kátyúkkal, hogy kettesben kell alapjáraton végigmenni… Egymásra licitálnak az eddig töketlen Fideszes képviselők

      • Téved. Ha Ön ceglédi, akkor lett új _polgámesterüNk_. Nem az enyém, nem a “mienk” akiknek elege volt a mutyi mutyi hátán típusú városvezetésből, hanem mienk, ceglédieké.

        Lett új polgármester, aki semmit nem tud véghezvinni amit a régiek nem akarnak… hiszen a többsége nincs meg. A Takácsék miért nem csinálták meg a traffipaxot? Népszavazást akartak miután több hónapon keresztül mindenhol ez volt a téma.

        “Gőz dűlőben is jelezték már a lakók, hogy sok a gyorshajtó – mondta Kónya Ágnes, a 9. választókerület képviselője” – erre reagáljon Péter. Meg a Víz utcára.

  2. Mutyi, mutyi hátán! Írja ÖN! Tettek vagy tesznek feljelentést? Mit tetszik erről tudni kedves pr BI? A Kossuth Ferenc utcai balesetnek nem lett volna ekkora visszhangja, ha nem egy állítólag gazdag ember gyermeke okozza a balesetet. Ezért volt ekkora a felháborodás! Igen, minden bizonnyal nem csak azon egy utcán megy a száguldozás! “Semmit nem tud véghez vinni, mert nincs meg a többsége”. Még szerencse, látva a cziglébe tömörült emberkéket. Mindenre alkalmasak, csak arra nem, hogy bárkit is képviseljenek!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Hogyan fejleszti a logikus gondolkodást a pasziánsz?

Az ingyenes online pasziánsz mindig is népszerű választás volt...

8 tipp, hogy az esküvőd életed egyik legszebb napja legyen

Minden bizonnyal görcsbe rándul a gyomrod, ha a közelgő...

Lépcsőzés az egészségért

2024. márciusát kórházi Egészségfejlesztési Irodánk kezdeményezésére a „Lépcsőn járj,...

Lapáttal verte a szomszédját

A Pest Vármegyei Főügyészség emberölés kísérlete miatt emelt vádat...

Újabb beruházási botrány

„150 millió forint támogatásból újulhat meg Cegléden a Török...