6.2 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Egy kalap makk

Néhány hete, amikor készülődtem az ovisok kiállítására különböző anyagokat, tárgyakat gyűjtöttem össze. Így kerestem elhagyott csigaházakat, csempét, hulladék léceket, kisebb méretű üvegeket és vadgesztenyét. Gondoltam kimegyek az erdőbe is makkot szedni, de az egyik lányomjavasolta menjek a Gubody parkba, ott is van tölgyfa, mivel 28 éve az ovis csoportjukkal ők is ott gyűjtöttek makkot.

Ki is mentem a parkba, az egyik padon három fiatal srác ült. Megkértem őket segítenék-e megkeresni a makkot nevelő fákat, mivel az én lábam már gyenge. Elindultak a park minden irányába, én meg azt gondoltam, lehet, hogy lelépnek, de nem így történt. A srácok 5 perc múlva visszajöttek a talált terméssel és mutatták melyik irányba menjek, így nem kellett az összes fát körbe járnom.

Elbúcsúztunk, ők mentek az állomásra én viszont haladtam az egyik tölgyfa irányába, ott szintén pár diák ült az okostelefonjukat nézegették. Megszólítottam őket, segítenének-e makkot szedni, az ő derekuk még jobban hajlik. Mindannyian eltették a telefonjukat és felugrottak a padról, szívesen és gyorsan teleszedték a sapkát makkal. Mindegyik ifjúnak köszönöm a hozzáállását kérésemhez, így ezek a makkok is felhasználásra kerültek a kiállítási tárgyak elkészítésénél.

A kiállításra első nap a Deák utcai óvoda érkezett, a vezető óvónő megkérte a gyerekeket álljanak az elé alkotás elé,amelyik a legjobban tetszik nekik és mondják el miért. A gyermekek kedvesen és őszintén válaszoltak, a sok közül kettőt kiemelek: egy kisfiú azért választotta a piros-fehér-zöld színű tojást, „mert magyarok vagyunk”. Egy másik nagycsoportos kislánynak mondta az óvónő: te tudsz már olvasni, ő azt választotta, amihez színes szöveg volt írva szívecskékkel körberakva és felolvasta: „Sokáig dobogjon a kis szívetek.” Mikor felolvasta az enyém is gyorsabban vert. Úgy éreztem jól sikerült a kiállítás, melyet sok mosolygós óvodás látogatott meg. Íme egy kép: tudtommal a Lövész utcai óvodába jár az elefánt előtt álló kislány. Köszönöm a kiállításon megjelent óvodáknak, hogy elhozták a rájuk bízott gyerekeket.  Mindenkinek Kellemes Karácsonyt és Boldog Új Évet Kívánok!

Józsi Bá

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...