4.2 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

A mai sem a MÁV napja volt

A MÁVINFORM Facebook-oldalán közölte, hogy gázolásos vonatbaleset történt Albertirsa és Pilis között, ahol a Nyíregyházáról Budapest-Nyugati pályaudvarra tartó Hajdú InterCity elgázolt hétfőn délután egy embert, ezért a Budapest-Cegléd vonalon 15-25 perccel hosszabbodhat a menetidő a tájékoztatás szerint. Az utasokat átszállították a Záhonyból érkező sebesvonatra. A helyszínelés ideje alatt csak egy vágányon közlekedtek a vonatok. A Budapest-Cegléd vonalon némely vonat menetideje 15-25 perccel meghosszabbodhat. Két órával később befejezték a helyszínelést, mindkét vágányon újra közlekednek a vonatok. A menetrend fokozatosan áll helyre a Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Záhony és Budapest-Cegléd-Szeged vonalakon.

Szintén a mai napon a Budapest-Cegléd és a Budapest-Lajosmizse vonalon már délelőtt 10-15 perccel hosszabbodott egyes vonatok menetideje. A Nyugati pályaudvar előtt lassul le a vonatforgalom, mert egy vágányszakaszon síntörés volt. Emiatt nem közlekedett a Nyugati pályaudvarról Monorra 8:08-kor, és a Monorról a Nyugati pályaudvarra 9:37-kor induló S50-es vonat.

A mai naptól lépett életbe a nagy felháborodást kiváltó menetrend változás a Budapest-Cegléd-Kecskemét-Szeged vasútvonalon, ezért Szegeden tüntetés volt, mivel az érintett vasútvonal mentén élők felháborítónak tartják, hogy naponta két vonat megállás nélkül megy Szegedről a Nyugatiba, így sokaknak megnehezül a Szeged-környéki településeken a munkába jutás. A vasúttársaság szerint azonban a változtatással több vonat menetideje is csökken. A Közlekedő Tömeg blog szerint, bár a két vonatot gyorsították, a többi vonat menetideje emiatt lassul, mert az egyvágányú szakaszokon be kell várniuk a másik szerelvényt – írja a 444.hu. Ráadásul már az első munkanap reggelén 25 percet késett a Napfény IC, a Hírös IC pedig 11 percet.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...