5.6 C
Cegléd
2024. április 17. szerda
spot_img

120 év – 120 diák – Lénárd Judit

Lénárd Judit 1996-ban érettségizett a Kossuth Lajos Gimnázium nyelvi tagozatos osztályában. Nagypapája a gimnázium egykori tanára volt, édesapja és családjának számos tagja is itt érettségizett. Két gyermeke, folytatva a családi hagyományt, szintén a gimnázium tanulói.

– Azt nem kérdezem, miért a gimibe jöttél nyolcadik után, inkább mesélj egy kicsit erről a kötődésről.

1996-ban végeztem a ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium német-angol tagozatos osztályában, Burgmann Lászlóné, Jutka néni volt az osztályfőnököm. Már az általános iskolai éveim alatt is biztosan tudtam, hogy a gimnáziumban szeretnék továbbtanulni, mivel édesapám is ebben az intézményben érettségizett és legfőképpen, mert nagyapám itt volt földrajz-történelem szakos tanár. Már kislány koromban nagyon sokat mesélt nagyapám az itt eltöltött éveiről és a tanítással kapcsolatos történeteiről. Nyugdíjas évei során több volt tanártársa látogatta meg, köztük Kis Lajos tanár úr, Ádám Mária tanárnő, dr. Kürti György tanár úr, Béres Károly tanár úr és Sági Ferencné tanárnő, akik később engem is tanítottak. Miután megkezdtem tanulmányaimat a gimnáziumban, mindig is boldogsággal és büszkeséggel töltött el, hogy nagyapám is e falak között tanított hosszú éveken át. Örömmel mutattam meg képét az intézmény falain lévő tablókon barátaimnak, osztálytársaimnak.

– Mesélj egy kicsit a gimis éveidről.

A gimnáziumi osztályom nagyon jó kis csapat volt. Összetartó, életrevaló, kreatív osztály voltunk. A gimnáziumban eltöltött évek életem egyik legszebb korszaka, rengeteg közösségi programban, kulturális rendezvényen vettem részt. A méltán híres gimnáziumi diákélet számomra is sok szép élményt adott. Nyolc évig énekeltem a ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium Leány Karában, Soltész Nagy Lászlóné, Jutka néni vezetésével, akit a mai napig nagyon tisztelek és szeretek. A zenén keresztül számtalan csodálatos helyre jutottunk el együtt a kórussal és megtanultunk kitartó kemény munkával valami szépet alkotni. Azt iskolai diákbemutatókon több alkalommal énekeltem különböző produkciókban, pl. a Pop fesztiválban, a Hair című musicalben, Pink Floyd: The wall című musicalben és köztük a legnagyobb szabású magyar rockoperában, az István a királyban. Az éneklések alkalmával ismertem meg férjemet, Nagygyőr Csabát, akivel több produkcióban is együtt énekeltünk és jelenleg három fiúgyermeket nevelünk boldogan.

– Hol tanultál tovább?

Már a gimis évek alatt korán egyértelművé vált, hogy a humán tantárgyak, legfőképpen az idegen nyelvek érdekelnek, ezért az érettségi után 1996-ban, a Szegedi Tudományegyetem Tanárképző Karára, angol-művelődésszervező szakra jelentkeztem, ahol 2000-ben végeztem. A csodálatos szegedi évek után 2000 szeptemberétől nagyapám nyomdokaiba lépve, a Kossuth Lajos Gimnáziumban kezdtem meg pályámat angol szakos tanárként. 2002 és 2010 között hosszabb-rövidebb megszakításokkal tanítottam, mert ez idő alatt születtek meg gyermekeim. Az itt eltöltött évek alatt boldog voltam, hogy a tanári kar része lehetek és kedves volt tanáraimmal is együtt dolgozhatok. A gyermekeimmel otthon töltött évek alatt beiratkoztam a Debreceni Tudományegyetem angol-amerikanisztika szakára és 2008-ban sikeresen megszereztem második diplomámat is.

– Majd jött egy váltás, bár továbbra is tanítasz, de már nem a gimiben…

2015-ben új fordulat jött az életemben és munkámat a Ceglédi Idea Oktatási Központban folytattam tovább. Három éve dolgozom itt egy csodálatos csapattal, akikkel szenvedéllyel, szoros összetartással, dolgozunk, Boldognak és sikeresnek érzem itt magam. Munkám során rengeteg kedves, érdekes emberrel dolgozom együtt és nagy örömömre szolgál, ha közös munkával eredményt tudunk elérni.

– A hagyomány folytatódik, a család most is képviselteti magát a gimnáziumban.

Az évek múlásával közben három gyermekemből kettő jelenleg a Kossuth Lajos Gimnázium tanulója és boldog vagyok, hogy ők is ezen falak között nevelkednek. A családom a legfontosabb dolog az életemben, minden szabadidőmet próbálom velük együtt tölteni és büszkeséggel tölt el, hogy a fiaim sikeres, boldog, csodálatos gyerekek.

– Kinek adod át a „családi stafétát”, kivel készüljön a következő interjú?

Gergő fiam a tavalyi tanévben megnyerte a diákdiri választást, nagyon büszke vagyok rá, legyen ő a következő.

Köszönöm a beszélgetést.

Volter Etelka

Hasonló hírek

1 hozzászólás

  1. Először is Neked köszönöm Etelka, hogy kedves , drága Juditkámról igazán szép , összeszedett
    életrajzot írtál. Nagyon örültem, hogy a Csabával egymásra találtak és adtak nekem 3 csodálatos unokát. Büszke vagyok rájuk, nagyon szeretem őket.
    Macu mama

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...

15 éves a Nia játékbolt

Idén 15 éves a Nia játékbolt Cegléden, ahol csaknem...