4.2 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Ülésezett a testület

Megtartotta idei első ülését Cegléd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete.
A bölcsődék szünidei nyitva és zárva tartásáról született az első döntés a januári testületi ülésen. A testület jóváhagyta, így a Dózsa György úti tagbölcsőde 2020. július 27-étől – 2020. augusztus 7-ig, a Deák utcai Tagbölcsőde 2020. augusztus 10-étől – 2020. augusztus 21-ig lesz zárva a nyári időszakban. A zárva tartás ideje alatt – külön szülői igény és megállapodás szerint – a két bölcsőde váltva, folyamatos ellátást biztosít mindkét tagintézmény által ellátott gyerekek számára. Döntés született arról is, hogy április 21-én Bölcsődék Napja címmel rendezvényt tartanak.
Elfogadta a testület a Pesti Úti Óvoda intézményvezetői beszámolóját az ötéves szakmai munkáról, valamint továbbra is, változatlanul fenntartja Cegléd Város Önkormányzata a Roma Nemzetiségi Önkormányzattal kötött együttműködési megállapodást.

Módosították a lakások és helyiségek bérletéről szóló önkormányzati rendeletet: a bérleti díjak emelkedése nélkül. 2013 óta először módosította a testület a mezőgazdasági hasznosítású területek és más megnevezésű beépítetlen területek bérleti-, haszonbérleti díját. Ez utóbbinál a csekély emelésről döntött a grémium, ami a többi földterületen felmerülő költségeket segít fedezni.
Továbbra is, de idéntől már határozatlan időre használhatják a látássérültek az Alkotmány utcai irodahelyiséget, melynek közüzemi költségeit változatlanul a Vakok és Gyengénlátók Egyesülete fizet.

Dudás Róbert országgyűlési képviselő (Jobbik) részére bérbe adták a volt MSZP irodát a Szent Imre herceg úton. Az Országgyűlés Hivatala megbízásából a Takarék Ingatlan Zrt. azzal a megkereséssel fordult a VÁRVAG Nonprofit Kft.-hez, hogy az Országgyűlésről szóló törvény alapján irodai elhelyezést biztosítson a képviselő részére határozatlan időre a város tulajdonában lévő Szent Imre Herceg u. 15. szám alatt található helyiségben.
Módosította a testület a köztisztasági feladatok ellátásra irányuló szerződést, annak díjtételét a feladatot ellátó cég 10%-os kérelme helyett 5%-al emelték. Az áremelést az indokolta, hogy több közterület, kerékpárút, járda- és útszakasz is bekerült a szolgáltatással érintett körbe.
Döntés született a Dózsa György szoborral kapcsolatban is: Nagykanizsa polgármestere kérte vissza az alkotást a várostól. Kérésüket azzal indokolták, a szobor 1997-ig a nagykanizsai Dózsa György laktanyában állt, egészen az alakulat megszűnéséig. A képviselők az alkotás visszaadásához nem járultak hozzá, engedélyezték viszont a másolat elkészítését.
Újabb szelektív hulladékgyűjtő szigetek megszűntetéséről döntöttek a képviselők. A Szent Imre herceg utca 15 és a Rákóczi út 62-64 szám lakóközössége kérelmezte a szigetek megszűntetését. Mindkét lakóközösség azzal indokolta kérését, hogy számukra elviselhetetlen a szelektív szigetek környezetének folyamatosa szennyezett állapota. A lakóközösség vállalja, hogy a háztömbökön belül megoldják a szelektív hulladék gyűjtését.


Havi 100.000. forintos támogatást nyújt az önkormányzat önként vállalt feladatként a területi ellátási kötelezettséggel, feladat-ellátási szerződés keretei között egészségügyi alapellátási szolgáltatást nyújtó, nem önkormányzati tulajdonban lévő orvosi rendelőben dolgozó 12 szolgáltatónak. Van szolgáltató, aki az önkormányzati támogatás egy részét a rezsi költségekre, egy részét bérfejlesztésre, egy részét pedig a betegellátás minőségének javítására (pl. eszközbeszerzés) kívánja fordítani.
A testületi ülés most is lakossági félórával vette kezdetét. A Képviselő-testületi ülés döntéseiről bővebben a www.cegled.hu weboldalon tájékozódhat.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...