17.6 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Ceglédet érintő előterjesztések

Megtartotta soron következő ülését a Pest Megyei Közgyűlés. A ceglédi aktualitásokról Varga Franciska a Momentum színeiben bejutott képviselő számolt be a Facebookján.
„A megyei közgyűlésen a költségvetés elfogadása mellett, kulturális eseményekről és több Ceglédet érintő előterjesztésről is döntöttünk. Meghallgattuk Kameniczky Ákos, a Volán forgalmi és kereskedelmi igazgatójának, illetve Dr. Kormányos László, a MÁV szolgáltatásfejlesztési és értékesítési vezérigazgató-helyettesének beszámolóját. Az előadók bemutatták a jövőbeli fejlesztési terveket, illetve felvázolták milyen lehetőségek vannak a bérletárak csökkentésére. Budapest-Cegléd- Szolnok vonal kapcsán pedig szó esett a járműállomány tervezett fejlesztéséről is.
Egy másik fontos határozat szerint az 5000 fő alatti Pest megyei települések kulturális események támogatására pályázhatnak 500 ezer forint értékhatárig. A pályázat során azokat a településeket fogják előnyben részesíteni, melyek a helyi közösségek számára tartós értékeket tudnak teremteni és hosszútávú fejlesztésüket szolgálják.
Emellett szavaztunk a Pest Megyei Területrendezési Terv előzetes elfogadásáról is. Több Ceglédet és térségét is érintő távvezeték, területi felosztás, elkerülő út szerepel a tervezetben. 400 kV-os távvezeték jelenleg is szerepel a tervlapon, de érdemes róla tudni, hogy a Kúria döntésére várunk az ügyben. A tervet az önkormányzatok jövő hét végéig véleményezhetik.”

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....