13.4 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

Lőrincz Viktor Európa-bajnoki ezüstérmes

Rómában zajlik az aktuális birkózó Eb, ahol Lőrincz Viktor a hétfői remek szereplésének köszönhetően döntőbe jutott. A döntő kedd este került megrendezésre, ahol Viktor ellenfele a kétszeres U23-as világbajnok ukrán Novikov volt. Világbajnoki ezüstérmes tokiói kvótás Lőrincz Viktor most nem tudta megismételni a 2017-es újvidéki Eb-címét, a döntőben fiatal ukrán ellenfele saját támadásaiból verte meg kontrákkal, így ezüstéremmel zárt az olasz fővárosban.
Nagyon szerettük volna, hogy teljessé legyen a magyar (és a Honvéd-) éremkollekció kedden, ezt Lőrincz Viktor teljesíthette be. Talán legnagyobb Eb-favoritunk a 87 kg-osok fináléjában az ukrán Szemjon Novikovval nézett farkasszemet, és már a meccs elején állásból elkezdte meggyötörni és felőrölni ellenfelét. Egy perc sem telt el, az ukránt máris figyelmeztette a szőnyegbíró, aztán 4:40-nél pedig meg is intette és leküldte. Lőrincznek azonban ezúttal nem jött a lenti pörgetés, pedig csak egy hajszál hiányzott hozzá, már szinte a zsebében érezhette a két pontot – ám a fürge ukrán, a jó ég tudja, hogyan, az utolsó pillanatban valahogy kibújt a fogásból, és villámgyorsan a magyar hátán termett. Ezzel 1:1-gyel fordulhattak, de az ukrán állt győzelemre.
A második menetben aztán Novikov kezdett el nagy iramot menni, ezzel talán kicsit meg is lepte Európa-bajnokunkat, aki vissza is kapta az intés, leküldés-kombót (2:1 oda). Ebből azonban nem tudott akciót csinálni az ukrán, másképpen, két perccel a vége előtt úgy álltunk, Lőrincznek egyetlen szerzett pont elég lehetne a sikerhez. Ment is előre, de erős ez a fiatal ukrán, és bár a ceglédi klasszis egy ízben majdnem kitolta, innen is ügyesen lépett el, majd ő terelte ki Lőrinczet a zónán kívülre. Az idő szűkében egyre inkább pánikszerű próbálkozásokból megint az ellenfél jött ki jobban, miután a magyar egy indítása után gyakorlatilag beesett alá, így 7:1-re nyert, megérdemelten, de egyértelműen túlzó különbséggel. Sebaj: ahogy maga Lőrincz mondta, nem most kell a csúcsforma, hanem majd augusztus 4–5-én a japán fővárosban…
„Belefogott a pörgetésbe, aztán kiforgatott, amikor én akartam kitolni – ezen múlott. A taktika az lett volna, hogy kifárasztom, ami, úgy érzem, működött is, mégis ő jött ki jobban minden helyzetből. Talán kicsit türelmesebbnek kellett volna lennem, nem tudom… Nyilván örömteli, hogy egy olimpia évében Európa-bajnoki döntőt birkózhatok, de nagyon szerettem volna meg is nyerni, ez sajnos most nem sikerült” – mondta Lőrincz.
Forrás: Nemzeti Sport

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....