16 C
Cegléd
2024. április 26. péntek
spot_img

Történelmi sikert aratott a Cegléd

Történelmi sikert aratva bronzérmes lett a Ceglédi KE – CKE férfi kosárcsapat a Hepp kupában. A Ceglédi Kosárlabda Egyesület története során először jutott be a kupa négyes döntőjébe, a bejutott csapatok pályázhattak a rendezésre és Cegléd nyert, így városunkban került megrendezésre a elődöntő és a döntő most hétvégén. Először kikapott a ceglédi csapat, így a harmadik helyért léphettek pályára.

Az első negyed jókora pontzuhatagot hozott, a bajaiak fiatalja, Goldring Bence nagyon elkapta a fonalat, de nem igazán akadt társa egy idő után, így pedig a hazaiak alapvetően tudták uralni a pályán zajló eseményeket. A légiós, Darrell Miller nem lépett pályára, magas poszton viszont meghatározó teljesítmény így is érkezett a hazaiaknál Nárai Bence részéről, ráadásul Tóth Zoltán a hátvédsorból most is legjobbját adta, ami már sok volt a meccsre azért nem teljesen felpörgő Cservék-csapatnak, mely tavaly után idén is a negyedik helyen végzett a kupában.

Érdekesség, hogy a vendéglátók 18 (!!!) labdát szereztek ezen a derbin, ami azért döntő faktor volt, mivel Jakab Péterék csak fele ennyit tudtak összehozni, ebből is elég jól látszott, melyik az élesebb és éhesebb csapat ezen a napon. Vavra András legénysége története első kupaérmét szerezte ezzel a diadallal és jókora lendületet meríthet a feljutásért folytatott ádáz harcra, míg a bajaiak nagyon nehéz sorozat előtt állnak, de a bajnokságban ők is javíthatnak.

Bronzmérkőzés: Ceglédi KE – Bajai Bácska FKE 84 – 74 (28-21, 21-15, 24-23, 11-15)

Kiemelendő teljesítmények: Tóth Zoltán (21 pont, 8/14 mezőnyből, 3/6 triplából, 5 gólpassz, 4 szerzett labda, 5 kiharcolt fault, 4 eladott labda – 27 VAL), Nárai Bence (19 pont, 9/15 mezőnyből, 7 lepattanó (ebből 4 támadó), 4 kiharcolt fault – 21 VAL), Hegedűs Gergely (15 pont, 6/6 mezőnyből, 7 lepattanó, 3 szerzett labda – 27 VAL), Fekete Viktor (10 pont, 4/8 mezőnyből, 4 lepattanó)

Részletek a napról a hunbasket.hu oldalán olvashatók itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...