14 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

Pénz7 a Közgázban

Immár sokadik alkalommal vett részt a CSZC Közgazdasági és Informatikai Szakgimnáziuma a Pénz7 nevű országos témahéten. Az esemény március 2-6. között rendeztük meg.
A hét során a közgazdasági ágazaton tanuló diákok számos előadáson vehettek részt különböző pénzügyi és vállalkozói témákban. Ezenkívül szerda délután egy nagyon jó hangulatú „kacsajátékon” mérték össze az iskola tanulóiból (informatikusokból is!) verbuvált csapatok vállalkozói és pénzügyi tudásukat. A játék végén értékes nyereményeket vehettek át a győztesek. A jókedvhez hozzájárultak a pedagógus kollégák saját készítésű pizzái, amelyeket pillanatok alatt elfogyasztottak a diákok.

Az előadásokon többek között hallhattunk a Fogyasztóbarát Lakásbiztosításról, a banki biztonságról, valamint bepillantást nyerhettünk a tőzsde működésébe is. Ezenkívül több vállalkozás vezetője is mesélt a diákoknak a cégük tevékenységéről, a kezdetekről, nehézségekről, valamint az abból történő kilábalásról.
Vendégeink között köszönthettük többek között Spindelbauer Attilát, a Ceglédi Ipartestület elnökét, Szabó László budapesti vállalkozót, Pjeczka Attilát, aki a Raiffeisen Banktól érkezett, Cselédes Ilonát a MABISZ-tól, Szathmáry Juditot az Állami Számvevőszéktől. A visszajelzések alapján minden előadás, beszélgetés hasznos volt, a diákok plusz ismeretekkel gazdagították tudásukat.
A hét eseményeit színesítette még az osztályok közötti plakátverseny (pénzügyi és vállalkozói témában), valamint a kollégák többsége ezen a héten valamilyen formában beépítette a tananyagba a pénzügyeket.
Összességében úgy érezzük, hogy idén is hasznos rendezvényt valósított meg az iskola.

Szekerné Csák Ágnes munkaközösség-vezető

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...