6.7 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Koronavírussal terjednek a csalók

A koronavírus terjedéséről szóló hírek mellett megjelentek a témával kapcsolatban elkövetett csalások, csalás kísérletek. Kérjük, figyelmesen olvassa el felhívásunkat!
Legyen körültekintő, ha lakásánál, házánál megjelennek védőruhát/maszkot viselő személyek és felajánlják az ingatlan fertőtlenítését, orvosi vizsgálatot, vagy koronavírus mintavételét öntől!
Koronavírus fertőzöttség kimutatására alkalmas gyorsteszt egyelőre nem létezik, így az sem a gyógyászati segédeszközboltokban, sem telefonon, sem személyesen nem kapható! A fertőzés kimutatására szolgáló laboratóriumi vizsgálatot jelenleg kizárólag állami egészségügyi ellátó rendszerben végeznek!
Amennyiben a vírusos időszakban online vásárol, bizonyosodjon meg arról, hogy biztonságos a weboldal! A termék szolgáltatójával kapcsolatban olvasson el vásárlói véleményeket és győződjön meg az eladó hitelességéről, valamint a reklamációs lehetőségről!
Ne kattintson olyan linkre, ne nyisson meg olyan csatolmányt, amely nem várt küldeményként, ismeretlen feladótól érkezett!
Fogjon gyanút, ha olyan e-mailt kap, amelyben orvosi felszereléseket kínálnak, vagy egészségügyi vizsgálat címén személyes adatokat kérnek! A legálisan működő egészségügyi szervezetek nem így veszik fel a kapcsolatot a betegeikkel.
Egészségügyi terméket csak hiteles forrásból szerezzen be, ne dőljön be koronavírus ellen hirdetett csodaszereknek!
Amennyiben hatóság tagjaként bemutatkozó személy csenget be önhöz, kérje az azonosítást, kérdezze meg, honnan érkezett, majd anélkül, hogy beengedné otthonába, telefonáljon az adott hatósághoz, a valóságtartalom ellenőrzése céljából!
Ne feledje, a rendőrigazolványon azonosító szám is szerepel, nem csak a POLICE felirat!
Ha ön egyedül él, és nincs olyan családtagja, rokona, aki segíteni tudná a mindennapokban a bevásárlásban, gyógyszerei beszerzésében, kérje megbízható szomszéd segítségét, vagy az önkormányzattól kérjen segítséget, és csak azt a személyt engedje be, akit a segítségnyújtásra kijelöltek az önkormányzatnál és megneveztek!
Ne higgyen a különböző adománygyűjtő felhívásoknak, ne utaljon pénzt azonnali segítségnyújtás címén különböző megadott számlaszámokra, személyesen se adjon támogatást, amíg meg nem győződik arról, hogy valóban legálisan működő szervezet, aktuálisan szervezett kampánytevékenységéről van szó!
Amennyiben úgy gondolja, csalás áldozatává vált, azonnal értesítse a rendőrséget, pénzügyi tranzakció esetén a számlavezető bankját is, a későbbi, esetleges kártalanítás érdekében!
A NAP 24 ÓRÁJÁBAN INGYENESEN HÍVHATÓ TELEFONSZÁMOK: 107 vagy a 112 (segélyhívó számok)
PEST MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG BŰNMEGELŐZÉSI OSZTÁLY

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....