4.1 C
Cegléd
2024. március 6. szerda
spot_img

Közlemények a koronavírus járvánnyal kapcsolatban

A személyes gondoskodásban részesülők ellátásáról az alábbi tájékoztatást adja a Ceglédi Kistérségi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ:

  • A szociális alapszolgáltatások közül az idősek klubjában az ellátás felfüggesztésre került.
  • A szociális étkeztetésben részesülők az ebédet a Szolgáltatótól házhoz szállítva kapják meg.
  • Az országos tisztifőorvos Magyarország valamennyi fekvőbeteg-ellátó és bentlakásos szociális szolgáltatást nyújtó intézményében a fokozott védelemre szoruló csoportba tartozók életének és egészségének védelme, fertőződésük megelőzése érdekében – 2020. március 8. napjától visszavonásig – látogatási tilalmat rendelt el, és 2020. március 17-étől elrendelte az intézmény-elhagyási tilalmat is.
  • A Bajcsy-Zsilinszky úti idősotthonban lakók hozzátartozói csomagot vihetnek az intézménybe, amit a lakó nevével ellátva a portán adhatnak le. Az intézmény elérhetőségein továbbra is érdeklődhetnek az otthonban élő hozzátartozó állapotáról.
  • A Család- és Gyermekjóléti Központ szolgáltatásainak biztosítása online eszközökkel és telefonon történik. Indokolt esetben telefonos kapcsolatfelvételt követően, előre egyeztetett időpontban a Központ épületében, vagy a kliens lakóhelyén kerülhet sor a szükséges esetkezelésre és krízisintervencióra – a higiénés szabályok betartása mellett.

A Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet Operatív Koronavírus Testülete 2020. március 19-től visszavonásig az alábbi intézkedéseket léptette életbe:
1./ A járó- és fekvőbeteg ellátásban csak sürgősségi ellátás történik, minden tervezett műtét és tervezett kivizsgálás valamint a nem sürgős járóbeteg szakellátás is halasztásra kerül. A járóbeteg szakellátásra történő előjegyzés lezárásra kerül, kivétel a terhesgondozás és az egy éves kor alattiak ortopédiai csípőszűrése, az onkológiai gondozás és pszichiátriai gondozás. Újabb időpont kérésére a koronavírus világjárvány lezajlását követően nyílik lehetőség.
2./ Az Intézmény három telephelyén (Kórház, Rendelőintézet, Tüdőgondozó) egykapus belépési pont került kialakításra. A járóbeteg szakrendelésre érkezők/betegek/hozzátartozók/látogatók ezeken a pontokon keresztül léphetnek az Intézmény telephelyére, testhőmérséklet mérés és csekklista kitöltését követően.
3./ A rendkívüli látogatásra vonatkozó engedély: Az engedély csak egyszeri alkalomra szólhat, beteget naponta csak egy hozzátartozó látogathatja, aki az osztályon védőköpenyt, sebészi szájmaszkot kap és kézfertőtlenítést követően látogathatja meg a hozzátartozóját.
4./ A látogatók által a bentfekvő betegeknek behozott csomagok a külső portán kerülnek leadásra. A csomagokban romlandó étel, hűtést igénylő élelmiszer nem lehet. A betegektől a használt ruha ugyancsak a külső portán vehetők át.
5./ A betegdokumentáció igénylése előtt telefonon érdeklődjön a kiadás módjáról 06-53-310-011/183-as mellék.
6./ Járóbeteg ellátás a kórházi telephelyen:
Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztály: az Gyermekgyógyászati ambulancia, valamint a Gyermekpulmonológiai és Gyermekneurológiai szakrendelés szünetel.
Fül-Orr-Gégészeti Osztály: a FOG ambulancia szünetel, a sürgős esetek ellátása munkaidőben a Rendelőintézetben történik.
Ideggyógyászati Osztály: az EEG szakrendelés, valamint az Ideggyógyászati és Stroke ambulancia szünetel, a sürgős esetek ellátása munkaidőben a Rendelőintézetben történik.
Kardiológiai Osztály: Kardiológiai ambulancia – pacemaker gondozás – a betegek tájékoztatása alapján csökkentett betegforgalommal továbbra is az V. emeleten működik. A Hypertonia ambulancia szünetel. Az Echokardiográfiai ambulancia csak sürgős esetben, kardiológus szakorvossal egyeztetett indikációban és időpontban végez vizsgálatot járóbetegek részére. A Kardiológiai szakrendelés szünetel, rendelési időben telefonos konzultációra van lehetőség a Kardiológiai ambulancián.


I. Belgyógyászati Osztály: Belgyógyászati ambulancia szünetel.
Szülészet-Nőgyógyászati Osztály: A Nőgyógyászati ambulancia sürgős ügyeleti ellátást igénylő betegek részére üzemel. Munkaidőben járóbeteg csak a rendelőintézetben működő szakrendelőkben kaphat ellátást. A szülészeti ultrahang szűrés a Rendelőintézetben történik, az ultrahang készülék a VI. emeletről átszállításra kerül a Rendelőintézetbe.
Urológiai Osztály: Az Urológiai ambulancián történhet sürgős esetben a járóbetegek ellátása a kizárólag a volt Traumatológiai épület földszintjén lévő rendelő helyiségben.
Sebészeti Osztály: A Sebészeti ambulancián csak indokolt és sürgős esetben van lehetőség ellátásra, előre megbeszélt időpontban, a beteg minimális várakozása mellett.
Radiológiai Osztály: A képalkotó diagnosztikában csak a nem halasztható sürgős vizsgálatot igénylő betegek ellátása történik meg. A daganatos betegek részére elrendelt képalkotó vizsgálatok elvégzésre kerülnek.
Traumatológiai Osztály: A Traumatológiai ambulancián csak sürgős ellátás történik. Az Ortopédiai szakrendelés szünetel, kivéve a csecsemők csípőszűrését. A Traumatológiai szakrendelésen varratszedésre, gipszcserére, gipszeltávolításra van lehetőség. A Plasztikai sebészeti szakrendelésre, illetve műtéti ellátásra csak bőrgyógyász beutalójával malignus elváltozás vizsgálata és műtéte céljából kerülhet sor. Egyéb nem daganatos betegségek, vagy elváltozások miatt végzendő plasztikai műtétek halasztásra kerülnek a járvány befejezéséig.
Gasztroenterológiai szakrendelésen csak sürgős ellátás történik.
Pszichiátriai Osztály: A Pszichiátriai ambulancián nem lehetséges ellátás.
Szemészeti Osztály: Szemészeti ambulancián csak sürgős ellátás történhet, ami elsősorban munkaidőben a szemészeti szakrendelésen történik, munkaidőn kívül készenléti ellátás biztosított.
Endokrinológiai szakrendelésen a rendelés első két órájában telefonos konzultációra van lehetőség.
Aneszteziológiai ambulancia szünetel.
Diabetológiai ambulancián a rendelés első két órájában telefonos konzultációra van lehetőség.
Központi Laboratórium: A Kórházi telephelyen csak sürgősségi esetben kerülhet sor járóbeteg vérvételre.
Művese kezelések az eddigi rendnek megfelelően történik, valamint zavartalan a fekvőbeteg kezelése is. A Nephrológiai szakrendelés szünetel, az előjegyzett betegek vizsgálatának halasztása történik. Rendelési időben szakorvosi telefonos konzultációra van lehetőség. Az erythropoetin kezelést igénylő betegek injekcióval történő ellátása a hozzátartozók segítségével történik.
7./ Járóbeteg ellátás átszervezése a Rendelőintézetben és a Tüdőgondozóban
A Rendelőintézetben a földszinten lévő vérvételi hely csak a kórházzal jogviszonyban lévő orvosok által elrendelt vizsgálatok esetében veszi le a vért, valamint az onkológiai gondozásban lévő betegek esetében, a terhes nők laboratóriumi vizsgálata esetében beutaló orvostól függetlenül.
Az alapellátásban elrendelt laboratóriumi vizsgálatokhoz az alapellátás részére biztosítjuk a vérvételi csöveket, amiben az alapellátás keretében kell a vért levenni. A levett véreket az alapellátás dolgozói adják át az Egészségfejlesztési Iroda helyiségében kialakított átvevő helyen, ahol a laboratórium munkatársa munkanapokon 8.00 és 12.00 óra között veszi át a mintákat és adja ki a vérvételi csöveket.
A Rendelőintézetben és a Tüdőgondozóban a járóbeteg ellátás csak sürgős esetben történhet.
A gyógytorna és a fizikoterápiás ellátás szünetel.
A Rendelőintézetben a magánrendelések szünetelnek.
Az alapellátást nyújtó rendelésekre érkező betegek szintén szűrésre kerülnek a belépési ponton.
A Védőnői Szolgálat gyermeket nem a Rendelőintézetben fogad, hanem a gyermekorvosi rendelőben történik a gondozás.

A ceglédi zöldség és gyümölcspiacon bevezetett intézkedésekről
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a piac hétvégi vásárlóforgalmát – annak várható megnövekedésére tekintettel – az alábbiak szerint korlátozzuk:
• A fedett piaccsarnok 4 bejárata közül 2 lezárásra kerül, tehát a belépés 2 helyen – az egyik Kossuth téri bejáraton, valamint az egyik nyitott piacrész felőli bejáraton – lesz lehetséges.
A csarnok területén nyitvatartási időben (szombaton 5:00 – 13:00 óráig, illetve vasárnap 5:00 – 12:00 óráig) egy időben legfeljebb 30 vásárló tartózkodhat! Ennek betartását a bejáratoknál szolgálatot teljesítő biztonsági őrök felügyelik.
Amennyiben a csarnokban tartózkodó vásárlók száma az engedélyezett 30 főt meghaladja, beengedésük felfüggesztésre kerül oly módon, hogy csak akkor kerülhet sor egy újabb vásárló beengedésére, ha egy másik a piaccsarnokot elhagyja.
• Megkérjük a vásárlókat, hogy a piacra lehetőleg egyedül jöjjenek, és csak akkor, ha egészségesek!
• Csak annyi időt töltsenek a piacon, amennyit feltétlenül szükséges!
• Kérjük az idős embereket, hogy saját biztonságuk érdekében maradjanak otthon!
• A nyitott piactér vásárlóforgalma egyelőre nem korlátozott, de kérjük, hogy mindenki tartsa egymástól a minimális 1 méter távolságot!
• A vásárlók az árukhoz ne nyúljanak hozzá, ne fogják meg, kérjék az árusok segítségét!
• Kérjük, hogy a piacon vásárolt meleg ételeket (pl.: lángos, sült hal, kolbász, melegszendvics stb..) ne helyben fogyasszák el!
Fenti óvintézkedések bevezetésére a lakosság egészségének megóvása, továbbá a piac biztonságos működése érdekében van szükség.

Háziorvosi, házi gyermekorvosi ellátással kapcsolatban tájékoztatjuk a lakosságot, hogy háziorvosukat ne személyesen, hanem telefonon, e-mailen keressék, a megszokott rendelési idejükben távkonzultációt végeznek. A telefonbeszélgetés során háziorvosuk eldönti, hogy mi a további teendő. Városunkban a 65 év feletti egészségügyi dolgozók védelme érdekében a betegvizsgálat tekintetében helyettesítési változások léptek életbe, azonban minden háziorvos elérhető telefonon!
Az alábbi linken az összes alapellátó Szolgáltató elérhetőségei, tovább kattintva az utcajegyzék, a rendelési idők is megtalálhatóak: https://www.cegled.hu/?t=egeszsegugy/orvosok
Háziorvosi ügyelet telefonszáma a következő: 06/1- 301-6969;
A központi segélyhívó számai változatlanok: 112; 104;
A központi háziorvosi ügyelet szóbeli tanácsadásra használható telefonszáma:
06-20/983-9269

A védőnői szolgálattal kapcsolatos információk
Az egészséges csecsemő tanácsadás a gyermekorvosi rendelőkben, gyermekorvos felügyelete alatt történik, a várandós tanácsadás pedig a Rendelőintézetben folyik időpont egyeztetés alapján. Az újszülött látogatásokat a védőnők a házi gyermekorvosokkal egyeztetve, közösen teszik meg. A családlátogatásokat indokolt esetben végzik, melynek során védőfelszerelést használnak és a közegészségügyi előírásokat betartják. A többi családdal elsősorban telefonos, internetes kapcsolatot tartanak.
Felhívás üzletek, vendéglátóhelyek részére!
2019. március 17. napjától a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló kormányrendelet szerinti vendéglátó üzletben (a továbbiakban: vendéglátó üzlet) 15.00 óra után 06.00 óráig az ott foglalkoztatottak kivételével – a (2) bekezdésben meghatározott kivétellel – tilos tartózkodni.
A vendéglátó üzletben 15.00 óra után 06.00 óráig az élelmiszer elvitelre történő megrendelése és átvétele, valamint a vételár megfizetése céljából és időtartamára korlátozódóan megengedett a tartózkodás.
Az élelmiszert, az illatszert, a drogériai terméket, a háztartási tisztítószert, a vegyi árut és a higiéniai papírterméket árusító üzlet, továbbá a gyógyszertár, a gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzlet, az üzemanyag-töltőállomás és a dohánybolt kivételével a kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvény 2. § 27. pontja szerinti üzletben (a továbbiakban: üzlet) 15.00 óra után 06.00 óráig az ott foglalkoztatottak kivételével tartózkodni tilos.
Tehát az üzletek, vendéglátóhelyek 06:00 óránál hamarabb nem nyithatnak ki és a fentiek kivételével 15:00 órakor be kell zárniuk! Fenti rendelkezések a szolgáltató tevékenységet végzőket (pl.: fodrász, kozmetikus, manikűrös, stb.) jelenleg nem érinti.

Egészségügyi alapellátással, járó- és fekvőbeteg ellátással kapcsolatos tudnivalók
Az egészségügyi alapellátási rendelések a megszokott rend szerint zajlanak. Felhívjuk figyelmüket, hogy háziorvosukat lehetőség szerint ne személyesen, hanem telefonon keressék a rendelők szokásos telefonszámain. A várótermekben nyitott ablakok, ajtók mellett, egymástól legalább 2 méter távolságra foglaljanak helyet, illetve a várótermekben 5 főnél több személy egyszerre ne tartózkodjon.
A Kormányrendelet értelmében a veszélyhelyzet időtartama alatt fogorvosi alapellátás keretében csak sürgősségi ellátásra van lehetőség.
A közétkeztetés rendjével kapcsolatos tudnivalók
Cegléd Város Önkormányzata továbbra is gondoskodik a jelen közegészségügyi helyzet miatt bezárt önkormányzati fenntartású óvodák, valamint a Ceglédi Tankerületi Központ és a Ceglédi Szakképzési Centrum fenntartásában lévő oktatási intézmények tanulóinak közétkeztetéséről.
2020. március 17-től az intézmények által felmért közétkeztetési igénynek megfelelően naponta 11 és 13 óra között vehetik át az előre csomagolt ebédet az erre igényt tartók.
Azon óvodások esetében, akik óvodai ügyeletet nem, de közétkeztetést továbbra is igénybe veszik, kérem, ezt jelezzék a vezető óvónőnél az alábbi elérhetőségeken:
Lövész Utcai Óvoda – Lövész u. 2. – Szekerné Veres Katalin – loveszovoda@t-online.hu  311-128 – 500-531
(Szép Utcai Tagóvoda – Fűtőház Utcai Tagóvoda – Malom Téri Tagóvoda)
Pesti Úti Óvoda Pesti út 10. Orosz Zoltánné – pestiovi@t-online.hu – 310-951
Köztársaság Utcai Tagóvoda 311-241, 500-531
Széchenyi Úti Óvoda Széchenyi út 14. Széchenyiné Lengyel Judit – szechovi@t-online.hu 500-539 – 310-347
Deák Utcai Tagóvoda 311-789
Budai Úti Tagóvoda Ebédcsomag a Budai Úti Iskolában!
Ugyeri Tagóvoda Ebédcsomag az Ugyeri Iskolában!
Általános iskolások részére az ebédcsomag átvehető: 
Várkonyi István Általános Iskola Széchenyi úti épülete
Várkonyi István Általános Iskola Örkényi úti tagintézménye (Ugyeri Iskola)
Táncsics Mihály Általános Iskola Eötvös téri épülete
Táncsics Mihály Általános Iskola Budai úti intézménye
Középiskolások részére az ebédcsomag átvehető:
Ceglédi SzC Bem József Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája épületében
A Losontzi Egységes Oktatási Módszertani Intézmény tanulói részére a Losontzi EGYMI  biztosítja az ebédcsomagot.
Kérjük, azok a családok, amelyek több helyen is igénybe vették a közétkeztetést (óvodás, iskolás gyermekek is vannak), és az intézmények egymástól nagy távolságra vannak, így az átvétel nem lenne megoldott a rendelkezésre álló 2 órán belül, hívják az 53/500-506-os telefonszámot, vagy írjanak a cegledietkeztetes@gmail.com e-mail címre, ahol a munkatársakkal egyeztethetik az átvétel helyszínét.
Felhívjuk a figyelmüket, hogy az ebédcsomagok átvételnél családonként egy gyermek vagy egy felnőtt tartózkodhat a bejáratnál. Kérem, fegyelmezetten szíveskedjenek várakozni!
Óvodai, bölcsődei ügyelettel kapcsolatos információk
Bölcsődei ügyeletet mindkét bölcsőde tart (Deák tér, Dózsa György út).
Óvodai ügyeletet a következő intézmények tartanak:
Széchenyi Úti Óvoda
Deák Téri Óvoda
Lövész Utcai óvoda
Pesti Úti Óvoda
Köztársaság Utcai Óvoda
(A bölcsődei, óvodai ellátást ügyeleti rendben igénylők számára a közétkeztetést továbbra is az adott bölcsőde és óvoda biztosítja.)
Intézményekkel kapcsolatos tudnivalók
A Ceglédi Közös Önkormányzati Hivatalban időpont egyeztetésre és telefonos ügyintézésre a következő telefonszámokon van lehetőség hivatali munkaidőben: 53/511-404, 53/511-405 és 53/511-484, e-mail cím: polgarmester@cegledph.hu, jegyzo@cegledph.hu
Az ügyfélfogadás aktuális rendjéről telefonon szíveskedjenek érdeklődni, vagy a www.cegled.hu honlapon közzétett információkból tájékozódni.
Kérjük, tekintsenek el a személyes megjelenéstől!
A Kossuth Múzeum bezárt, azonban pénteki napokon ügyeletet tart 8-15 óráig. Csoportos látogatásra nincs lehetőség!
A Ceglédi Városi Könyvtár és Gyermekkönyvtár bezárt, ügyeletet nem tart. A bezárás miatt vissza nem vitt könyvekért, könyvtári tételekért késedelmi díjat nem számít fel az intézmény.
A George Pal Filmszínház, a Városi Sportcsarnok, a Sportuszoda, a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont bezárt. 
A Kossuth Művelődési Központ bezárt, minden meghirdetett program, kiscsoportos foglalkozás, zártkörű rendezvény elmarad.
Játszóterekkel kapcsolatos tudnivalók
2020. március 18-tól visszavonásig a városban található játszóterek bezárásra kerülnek.
Kérjük, hogy azon játszótereket (Bajcsy-Zsilinszky téri, illetve a Köztársaság u. – Rákóczi út közötti területen található játszótér) se vegyék igénybe, amelyek nincsenek körülkerítve, ezért bezárásuk nem lehetséges. Ezeknél a játszótereknél kizárólag figyelmeztető tábla fogja jelezni a tilalmat.
Kereskedelmi és vendéglátóipari egységekkel kapcsolatos tudnivalók
A vonatkozó kormányrendelet értelmében 2019. március 17. napjától az élelmiszert, az illatszert, a drogériai terméket, a háztartási tisztítószert, a vegyi árut és a higiéniai papírterméket árusító üzletek, továbbá a gyógyszertárak, a gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletek, a benzinkutak és a dohányboltok korlátozás nélkül (az eddig megszokott rendben) nyitva lehetnek.
A vendéglátóipari egységek (éttermek, kávézók, cukrászdák) naponta 06:00 órától 15:00 óráig lehetnek nyitva. Ezekben az üzletekben 15.00 óra után 06.00 óráig kizárólag az élelmiszer elvitelre történő megrendelése és átvétele, valamint a vételár megfizetése céljából és időtartamára korlátozódóan megengedett a tartózkodás. Kérjük, hogy előzetesen informálódjanak az adott vendéglátóipari egység elérhetőségein!
2020. március 18-i állapot szerint a szolgáltató szektorra (fodrász, kozmetikus, autószerelő, stb.) még nem vonatkozik a jogszabály.
A Kossuth téri piac a megszokott rendben üzemel a továbbiakban is. 
A Cegléden működő, élelmiszert árusító üzleteknek és üzletláncok tagjainak kérését tolmácsolva kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a jelen közegészségügyi helyzetre és a kialakult veszélyhelyzetre való tekintettel ezen üzleteket csak indokolt esetben keressék fel. Az áruházak a megszokott nyitvatartási rendben állnak vásárlóik rendelkezésére, ezért kérjük, nyitás előtt ne várakozzanak tömegesen (30 főnél többen) az üzletek előtt, a háztartásban szükséges mennyiségnél ne vásároljanak több élelmiszert. Az élelmiszerek és egyéb árucikkek pótlása folyamatosan történik, de egyes cikkek esetében az árupótlás több időt vehet igénybe. Elsősorban az alapvető termékek beszerzésére törekedjenek, és legyenek tekintettel arra, hogy mások is hozzájuthassanak a legfontosabb árukhoz.
Kérjük, hogy a vásárlást lehetőség szerint egyedül bonyolítsák, és ne csúcsidőszakban menjenek vásárolni. A kisgyermekek érdekében, ha otthoni felügyeletük megoldható, ne vigyék őket magukkal vásárolni. Legyenek figyelemmel a Nemzeti Népegészségügyi Központ általános ajánlásaira is: a kiskereskedelmi üzletekben tartózkodva a vásárló ne érintse meg az arcát, különösen az ajkakat, az orrát és a szemét kézzel.
Köhögés vagy tüsszentés esetén takarják el a szájukat és az orrukat egyik könyökkel, vagy zsebkendővel, a zsebkendőt pedig a lehető leghamarabb dobják zárt szemetesbe! Az áruházban ne köhögjenek vagy tüsszentsenek az ott tartózkodókra, vagy a kihelyezett élelmiszeripari és más termékekre!
A válogatható frissárut (elsősorban péksüteményt) puszta kézzel ne fogják meg, használjanak erre a célra kihelyezett fogóeszközt, vagy eladótéri műanyag zacskót, papírzacskót.
Lehetőség szerint tartsanak legalább 1 méteres távolságot a többi vásárlótól a kasszánál történő sorban álláskor. Fizetéskor válasszák a bankkártyás fizetést, ezzel is csökkentve a készpénzes forgalom általi fertőzés lehetőségét.
Kérjük a 65 évnél idősebb lakosokat, hogy csak nagyon indokolt esetben hagyják el otthonukat. 
A fenti intézkedések visszavonásig vannak érvényben.

Cegléd Város Önkormányzata hivatalos közleményeit és legfrissebb információit a www.cegled.hu honlapon vagy a város hivatalos Facebook oldalán teszi közzé.
További hiteles információkat kérhetnek a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) ingyenesen hívható zöld számain, ahol a koronavírussal kapcsolatos lakossági megkeresések gyors és szakszerű megválaszolása történik: 06-80-277-455 v e-mail: koronavirus@bm.gov.hu 
vagy 06-80-277-456. e-mail: koronavirus@bm.gov.hu
Az új koronavírusról folyamatosan frissülő információk elérhetők: http://nnk.gov.hu 
Tájékoztató oldal a koronavírusról: https://koronavirus.gov.hu/
Ezen az oldalon információkat találnak a hatósági intézkedésekről, a megelőzéshez szükséges lépésekről és teendőkről a panaszok esetén.
Dr. Csáky András polgármester

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Négyből három győzelem

Négyből három győzelem a 12 fordulóban az asztaliteniszezőknél! Pest Vármegye...

Ipari park botrány

Rendkívüli testületi ülés, sajtótájékoztató, elbocsátás, rendőrségi feljelentés - tovább...

650 millió forint a semmiért?

Dr. Csáky András polgármesternek köszönhetően szinte az ürességtől kong...

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...