16.7 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

Elhunyt dr. Szüdi János

“Életének 71. évében elhunyt dr. Szüdi János jogász, a magyar oktatásügy szerelmese, az igazság és jog megszállottja.” – A DK közleményben búcsúzik a volt államtitkártól, aki a párt jelöltjeként indult 2018-ban Cegléden.

Mint írják “Dr. Szüdi János 25 évet dolgozott az oktatásért felelős minisztériumban. 2002 és 2006 között az Oktatási Minisztérium közigazgatási államtitkára, 2006 és 2010 között az Oktatási és Kulturális Minisztérium közoktatásért felelős szakállamtitkára volt. Számos, a pedagógusok, iskolavezetők munkáját segítő szakkönyv és kiadvány szerzője, illetve társzerzője.
1998-ban megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetést.
Tevékenyen közreműködött az 1985-ben elfogadott oktatási törvény, majd az 1993-ban elfogadott közoktatási törvény, valamint a 2005-ben elfogadott felsőoktatásról szóló törvény kidolgozásában. Szakmai munkájában mindig a világos és tisztességes jogi szabályok kialakítása vezette. Sosem múló szenvedéllyel védelmezte a gyermekek mindenek felett álló érdekét, és különösen a kiszolgáltatott, sajátos nevelési igényű, beteg tanulók jogait.
2010 után a Pedagógusok Szakszervezetét és az oktatásügyért dolgozó szakmai szervezetek munkáját segítette. 2018-ban a DK jelöltjeként indult Cegléden, 2018 óta a DK parlamenti frakciójának munkáját segítette. Szerény személyisége, felülmúlhatatlan szaktudása és kimeríthetetlen munkakedve a képviselőcsoport munkáját alapvetően meghatározó szakértővé tette.
A Demokratikus Koalíció fájó szívvel búcsúzik dr. Szüdi Jánostól. Emlékét és örökségét megőrizzük.” (Forrás: MTI)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....