12.9 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Fagyizni lehet, de csak elvitelre

A tavasz és a jó idő megérkeztével Cegléd belvárosában is gyakrabban látni fagylaltozó, sétáló embereket – a kijárási korlátozások és azokkal összefüggő intézkedések ellenére. A jelenlegi szabályozás szerint ugyanis azok a fagylaltozók, kávézók továbbra is nyitva tarthatnak és árusíthatnak, amelyek elvitelre, vagy szállításra értékesítenek. Ezek az üzletek ráadásul nemcsak 15 óráig, hanem tovább is nyitva tarthatnak. A helyben fogyasztás és a csoportosulás azonban továbbra is tilos, sőt bírsággal sújtható.
A témában Dr. Diósgyőri Gitta Cegléd jegyzője felhívást tett közzé a lakosság és az vendéglátó üzletek felé: „A Koronavírus Ügyeleti Központ tájékoztatása alapján felhívom a vendéglátó üzletek üzemeltetőinek figyelmét, hogy a Kormány 71/2020. (III. 27.) Korm. rendelete a kijárási korlátozásról 2. §-a értelmében a vendéglátó üzletben – az ott foglalkoztatottak kivételével – tartózkodni tilos. Kivételt képez az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása. Ez alá tartoznak a fagylaltozók és kávézók is. A rendelet a nyitvatartást nem korlátozza, csak a helyben fogyasztást, így ezek az üzletek nyitva lehetnek 15 óra után is.
Az elvitelre történő értékesítés bármilyen formában lehetséges, akár tölcsérben, akár dobozban. Természetesen preferálandó a dobozban történő értékesítés. Fontos azonban, hogy a helyszínen nem lehetséges a fogyasztás. Felhívom a tisztelt lakosság figyelmét, hogy a megvásárolt cukrászati termékét (pl.: fagylalt) vigye haza, otthonában fogyassza el, ne pedig a vendéglátó egység közelében, közterületen. Amennyiben a hatóság azt észleli, hogy 3 fő vagy annál több személy tartósan egymáshoz közel tartózkodik közterületen, az csoportosulásnak számít, az illetők igazoltathatók, és amennyiben nem egy háztartásban élők, a 71/2020. (III. 27.) Korm. rendeletben foglaltak szerint szabálysértési bírsággal sújthatók.
Kérem az üzemeltetőket, hogy a továbbra is hívják fel a várakozó vásárlók figyelmét arra, hogy a várakozás során legalább 1,5 méter távolságot tartsanak egymástól.”

Hasonló hírek

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....