10.9 C
Cegléd
2024. április 18. csütörtök
spot_img

Ajánlott a maszk viselése!

Járványügyi tájékoztatást tartott a Ceglédi Városi Televízióban dr. Csáky András polgármester. Mint elmondta: még mindig nincs teszttel igazolt, fertőzött személy városunkban.
„A karanténból felszabadulók száma is meghaladja, a karanténba helyezettek számát. A környező településeken viszont – egyre több helyen – akad vizsgálattal igazolt vírushordozó. Azért fogalmazok így, mert az, hogy valaki hordozza a vírust, még nem biztos, hogy meg is betegszik. Az esetek túlnyomó többségében nincs is tudomása róla, hogy szervezetében már ott van a vírus. Szakemberek szerint a vírussal fertőzöttek 80 %-a tünetek nélkül vészeli át a fertőzést, 10 % igen enyhe tünetet produkál csupán. Mindezekre tekintettel tegnap ajánlást fogalmaztunk meg munkatársaimmal és azt közzé is tettem. Azt kérjük, hogy főként zárt, közösségi terekben – élelmiszerboltok, gyógyszertárak, drogériák, posta, üzletek, egészségügyi intézmények –, illetve a tömegközlekedési eszközök, ahol az ajánlott távolságtartás csak nehezen tartható be, viseljenek maszkot, kesztyűt. Sajnos, az önkormányzat – jelenleg még – csupán korlátozott számú maszkkal rendelkezik, melyet hétvégén a Ceglédi Összefogás civil csoport tagjai a piac előtt szétosztanak, főként időseknek.” – fogalmazott a polgármester és hozzátette: jövő héten nagyobb tételben szerez be maszkokat az önkormányzat, mert a kormány utólag megtéríti a járványügyi védekezés költségeit a településeknek. A maszkokat ingyenesen osztják majd ki a lakosságnak. A polgármester beszélt arról is, hogy a ceglédi kórház is felkészült a járványhelyzetre, a megfelelő számú ágyat felszabadították.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...