5.1 C
Cegléd
2024. április 25. csütörtök
spot_img

Szürreális bűntény a ceglédi vonaton: maga bérelte fel gyilkosát a borász

A Borsonline.hu oldalon jelent meg beszámoló arról, 1931-ben kalapáccsal szétvert fejjel találták meg a ceglédi vonaton a vagyonos borkereskedőt, Steinherz Rudolfot. Az egész magyar rendőrség az elvetemült tettest hajkurászta, nem sejtették, hogy a borász maga bérelte fel gyilkosát.

Az elején egyértelműen minden jel kegyetlen rablógyilkosságra utalt: a gazdag áldozatot ugyanis szétvert fejjel találta meg a kalauz a Budapest–Cegléd járat egyik fülkéjében. A borkereskedő még magához tért, személyleírást adott a tettesről, másnap azt is el tudta mondani, hogy támadója kopott ruhát viselő fiatalember volt, aki álmában tört rá, majd elvitte a pénzét és az óráját. Azt bi­zonygatta: brutális támadás áldozata lett. Ebben nem is hazudott, ugyanis olyan súlyosan megsérült, hogy végül a kórházban meghalt.

A rendőrök a feltételezett gyilkos után eredtek. Több nyomot követtek egyszerre, többen a lá­tókörükbe ke­rültek, mint le­hetséges gyanúsított: egy álkertészt, egy lajosmizsei, valamint egy győri férfi csakúgy, mint egy fiatal házaló ügynök. Azonban néhány héten belül kiderült, mindegyikük ártatlan. A zsaruk tanácstalanul álltak a helyzet előtt, mígnem a Steinherzet megtaláló kalauz fel nem ismert egy, a vonaton utazó, és a borásszal beszélgető férfit, a büntetett előéletű Fischl Frigyest. Még a sokat látott rendőröknek is leesett az álla, amikor a férfi nyugodtan elmesélte, valójában a gazdag ke­reskedő bé­relte őt fel, hogy rablógyilkosság látszatát keltse, és így a családja hozzájuthasson a busás életbiztosításához.

A történet további részletei a Borsonline oldalán olvashatók itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...