5.9 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

Földi Attila a DVTK új vezetőedzője

A ceglédi Földi Attila irányítja az Aluinvent DVTK kosárlabdázóit a következő szezontól. A Vasas-tól érkező fiatal, de már mind NBI/A-csoportos, mind válogatott szinten sok tapasztalattal rendelkező szakvezetővel három éves szerződést kötött az élvonalba tartozó csapat. A Diósgyőr csapatában számos korábbi ceglédi is szerepel – játékosként.
A 29 éves edző igazi kosárlabdacsaládba született: édesapja a neves kosárlabda edző Földi Sándor, aki férfi és női vonalon is a legmagasabb szinten tevékenykedett, volt válogatott edző is, édesanyja is NBI-es kosárlabdázó volt, testvére Alexandra pedig jelenleg a Szeged KE NBI B-s csapatának a vezetőedzője. – mutatja be a klub honlapja az új edzőt, majd folytatja a játékos és edzői pályafutás részleteivel: „Attila játékos pályafutásának nagy részét Szolnokon töltötte, a Szolnoki Olaj utánpótlásában öt évet játszott. Az edzői munkát Cegléden kezdte, mint utánpótlás edző, később pedig mint az NBI/A-csoportos csapat másodedzője, majd egy évet a Kecskeméti Kosárlabda Akadémián töltött a serdülő és kadet leány csapat vezetőjeként. Karrierje igazán 2017-ben indult be, amikor is az akkor még csak 27 éves edzőnek bizalmat szavazott a Vasas Akadémia és felkérte a női NBI/A csoport vezetésére. Itt három év alatt rengeteg tapasztalatot szerzett, nagyon sok fiatal játékos nevelkedett a keze alatt, akik azóta az NB1/A csoport más együtteseit erősítik. 2015 óta az U18-as 3×3 válogatott rendkívül sikeres szövetségi kapitánya is, irányításával az elmúlt években kétszer Európa Bajnok lett a válogatott, és világbajnoki bronzérmet is szerzett. 2018-ban Cziczás László másodedzőjeként az U20-as kosárlabda válogatottal EB 5. helyet szerzett.”
– Nagy megtiszteltetés egy ilyen volumenű csapat, mint a Diósgyőr vezetőedzőjének lenni és hatalmas lehetőséget, kihívást is jelent. – nyilatkozta lapunknak a fiatal edző, akit Cegléden sokszor látni kosármeccseken nézőként vagy a városban lévő pályákon játszani a fiatalokkal. – Igyekszem a lehetőséget kiaknázni és beváltani a hozzám fűzött reményeket. Úgy gondolom, hogy képes leszek a legjobbat kihozni a fiatalított keretből, mert az előző klubomnál is nagy hangsúlyt fektettem az egyéni játékosnevelésre és ez meg is hozta az eredményeket. Célom, hogy a három év alatt harcban legyünk a bajnoki aranyért is.
– Mire vagy a legbüszkébb eddigi szakmai pályafutásod alatt?
– Talán arra, hogy a 3×3-as válogatottal két EB címet nyertünk, és egy VB bronzot. Nagy eredménynek tartom, hogy a Vasasban nevelt tehetséges játékosainkból sok válogatott vagy TOP csapat tagja lett. Igazából, ahogy eddig alakult a szakmai karrierem, az önmagában egy élmény és ennek következő állomása lesz a DVTK, ahol igyekszem majd kihasználni a megtisztelő lehetőséget.
Névjegy
Név: Földi Attila
Születési idő: 1990.10.08.
Születési hely: Szabadka, Szerbia (Jugoszlávia)
Edzői pályafutás
2017/2020 Vasas Akadémia NBI A csoport (vezetőedző)
2016/2017 Kecskeméti Kosárlabda Akadémia, serdülő és kadett lány csapat (utánpótlás edző)
2011/2016 Ceglédi EKK NBI A csoport (másodedző, szakmai stáb tag)
2010/2016 Cegléd lány serdülő, kadett, junior (utánpótlás edző)
Játékos pályafutás
2011/2012 Ceglédi KE NBII
2010/2011 Ceglédi KE NBI/B
2005/2010 Kadettól egészen U20 és NBI/B-ig Szolnoki Olaj
Sikerei
2015 – U18 3×3 válogatott vezetőedző
2015 – VB 3., EB 1. helyezés
2016 – EB 3. helyezés
2017 – VB 4., EB 1. helyezés
2018 – EB 7., IFJÚSÁGI OLIMPIA 5. helyezés
2018 – U20 női válogatott másodedző EB 5. helyezés
2019 – EB 6. helyezés

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...