11.5 C
Cegléd
2024. április 25. csütörtök
spot_img

Szülőjét bántalmazta, letartóztatását indítványozták

A Pest Megyei Főügyészség ügyelete indítványozta egy nő letartóztatását, aki olyan súlyosan bántalmazta saját idős édesanyját, hogy a sértettnek több csontja eltört.
A megalapozott gyanú szerint Ceglédi Járás területén lakó 75 év feletti sértettel lánya már évek óta erőszakosan viselkedett, korábban is előfordult, hogy bántalmazta. 2020. május 17-én a sértett az unokájával játszott, aki nem fogadott neki szót és ezért megszidta illetve egy ízben ráütött a kezére is.
A gyermek ezt elpanaszolta édesanyjának – az elkövetőnek – aki ettől felindult állapotba került. Kiabálni kezdett a sértettel és őt lelökte a ház bejárati ajtajából induló, betonból és kerámialapokból készül, több lépcsőfokból álló lejárón. Az idős sértett elveszítette az egyensúlyát, leesett a lépcsőn, miközben nekicsapódott a feljáró korlátjának is. Az esés következtében a sértett koponyáján és arcán, valamint kezén is több csont eltört.
A nyomozó hatóság a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntette és kapcsolati erőszak bűntette miatt hallgatta ki gyanúsítottként a sértett lányát. A Pest Megyei Főügyészség ügyelete azért indítványozta az elkövető letartóztatását, mert megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén tanúk befolyásolásával megnehezítené a bizonyítást illetve vonatkozásában fennáll a bűnismétlés veszélye is.

Pest Megyei Főügyészség sajtóközleménye – Budapest, 2020. május 23. – Dr. Szabó Ferenc s.k. főügyész

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...