5.6 C
Cegléd
2024. április 16. kedd
spot_img

Újraindulnak a cselgáncs edzések

A magyar kormány május 4-től enyhített a koronavírus-járvány miatt elrendelt kijárási tilalmon – ekkortól rajtolhatott a sportélet: legalábbis a szervezett edzések és a nézők nélküli sportesemények. A Ceglédi VSE cselgáncsszakosztályában mégis csak csütörtöktől kezdhettek dolgozni a fiatalok, a Nemzeti Sportközpontok (MNSK) égisze alá tartozó Ungvári Miklós Ceglédi Judo Központ ugyanis addig nem nyithatott ki.
Az edzések újraindulásának mikéntjéről beszélt a Nemzeti Sportnak a CVSE cselgáncsszakosztályának vezetőedzője, Bíró Tamás, aki elmondta, egyhetes szintfelhozó tréningprogramot írtak ki azoknak, akiken látják, inkább pihentek, mintsem dolgoztak a karantén ideje alatt, és csak ezt követően térhetnek vissza a tatamira.
A mesteredző arról is beszélt, hogy nem tétlenkedtek az utóbbi hetekben: „Voltak olyanok, akik edzhettek: gondoltunk egyet, és sörsátrat állítottunk fel. Természetesen állandó párokkal készültek a dzsúdósok, senkit nem köteleztünk a részvételre, csupán lehetőségként ajánlottuk fel. A sportolókat több szempont alapján, csoportokra lehet osztani: vannak, akik nagyon féltek a vírustól, de akadtak olyanok is, akik magasról tettek rá, és nem érdekelte őket, folytatták a felkészülést. Vannak fiatalok, akikről tudjuk, nem feltétlenül csinálták meg azokat a gyakorlatokat, amelyeket felírtunk nekik, a másik rész pedig az, amely szorgalmasan, céltudatosan dolgozott az otthoni bezártságban.”
Bíró Tamás beszélt a ceglédi fiatalok, Vég Zsombor és Özbas Szofi kvótaszerzési esélyeiről az egy évvel elhalasztott tokiói olimpiára. A velel készült interjú teljes terjedelmében az Nemzetisport.hu oldalon olvasható itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...

15 éves a Nia játékbolt

Idén 15 éves a Nia játékbolt Cegléden, ahol csaknem...