5.2 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Levágták a lábait egy macskának Cegléden

Egészen döbbenetes állatkínzás történt Cegléden – számolt be a Hír24.hu. Soltész Lászlóné, a helyi Állatmenhely Nyílt Alapítvány elnöke a lapnak azt mondta, hogy egy helyi lakos értesítette őket arról, hogy bekúszott az udvarára egy macska, aminek le volt vágva a két hátsó és az egyik mellső lába is.

Borzasztóan szenvedett, a farkát is már csak a szőr tartotta össze. Annyira rettenetes állapotban volt, hogy muszáj volt elaltatni, megváltás volt számára a halál. A cica gazdája azt mondta, hogy ez már az ötödik macskája volt, amit megmérgeztek vagy elpusztítottak az állatkínzók – mondta az állatmenhely vezetője. Hozzátette, nemrég a helyi halastó környéken is találtak egy levágott lábú cicát, de a környéken már több macska is hasonló sorsra jutott.

Az állatmenhely ötvenezer forint nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki segít megtalálni a brutális állatkínzót, de a hatalmas felháborodása miatt ez az összeg pár óra alatt felkúszott félmillió forint fölé, és folyamatosan érkeznek a felajánlások a menhelyhez azóta is.

A hír Kiss Lászlóhoz, Óbuda polgármesteréhez is eljutott, aki  100 ezer forintot ajánlott fel a állatkínzó kézre kerítőjének. A polgármester szerint szigorítani kell az állatok sérelmére elkövetett bűnök büntetését. Kiss László régóta nagy állatbarát hírében áll. Óbudán és szerte az országban adományoz menhelyeknek és állatokkal foglalkozó civil szervezeteknek. Kiss százezer forintot ajánlott fel annak, aki segít kézre keríteni a brutális állatkínzót. A polgármester azt is hozzátette: “Kérek minden jóérzésű embert az Országgyűlésben, hogy végre tegyék lehetővé az állatok sérelmére elkövetett bűntettek szigorúbb büntetését!”

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...