17.6 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Megoldás a fiókból?

Az utóbbi hónapokban a világunk egyik pillanatról a másikra megváltozott. Ez az új helyzet pedig sokaknak okoz átmeneti pénzügyi nehézségeket. A BÁV ceglédi zálogfiókjának vezetőjét Kovács Andrást kérdeztük ennek az időszaknak a tapasztalatairól.

A koronavírus járvány idején milyen problémákkal fordulnak Önökhöz?

A járványt kísérő gazdasági bizonytalanság sokakat érintett. Vannak olyanok, akik már a járvány kezdetén elveszítették a munkájukat, vagy fizetés nélküli szabadságra kényszerültek, ők az albérleti díj, a rezsiköltség fedezésére kérnek zálogkölcsönt. Vannak olyanok, akik továbbra is dolgoznak, de például a digitális oktatás bevezetésével váratlanul számítógépet kellett vásárolniuk. Ilyenkor kerülnek elő a fiókból, az akár már elfeledett aranyékszerek, és segítenek megoldani az átmeneti pénzügyi problémákat.

Mennyibe kerül a zálogkölcsön?

Ha megnézünk egy átlagos, 50.000 Ft-os kölcsönt, akkor 90 napos futamidő mellett a folyósításkor 2592 Ft kezelési díj, a kiváltáskor pedig 1512 Ft kamat kerül felszámításra. Azaz összesen 4104 Ft-ot kell fizetni, ami mindössze 46 Ft-ot jelent naponta.* Ráadásul mindez jövedelemigazolás és hosszas ügyintézés nélkül igénybe vehető aranyfedezetre.

Megosztana velünk egy történetet, amire szívesen emlékszik vissza?

Nemrég egy fiatal vállalkozó szabadkozva mesélte el, hogy még soha nem járt zálogfiókban, de a beszállítói nem fizettek időben, neki pedig bért kell fizetnie. Arra a néhány hetes csúszásra nem akar vállalkozói hitelt felvenni, ráadásul neki most azonnal van szüksége a pénzre, ezért inkább megkérdezi, hogy az aranyórájára adunk-e kölcsönt. Örömmel mondtuk el, és a fiatalember nagy megkönnyebbüléssel fogadta, hogy jó helyen jár, és a kért 1,5 millió forintos kölcsönt is fel tudtuk ajánlani. Pár hét múlva boldogan jött kiváltani az óráját, és azt mondta, kihúztuk a csávából, ha legközelebb ilyen problémája adódik, már tudja, hogy melyik fiókba nyúljon.

*90 napos futamidő utolsó napján történő kiváltás (teljes előtörlesztés) esetén

50.000 Ft kölcsön esetén, 90 napos futamidő mellett egyszeri, a folyósításkor esedékes 5,185% kezelési díj kerül felszámításra, a kamat típusa rögzített, mértéke évi 12,1%. A kölcsön egyösszegben, a futamidő végén fizetendő vissza. A kölcsön után fizetendő díjak teljes összege 4.104 Ft. A futamidő végén fizetendő teljes összeg 51.512 Ft. A kölcsönt a BÁV Pénzügyi Zrt., illetve a PERUN Zrt. nyújtja.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....