9.6 C
Cegléd
2024. április 24. szerda
spot_img

15 nap alatt hetedszer romlik el valami

Az elmúlt öt napból a mai a negyedik, amikor műszaki hiba miatt lassul a forgalom az ország egyik legforgalmasabb vasútvonalán, alig több, mint két hét alatt a hetedik.
A Nyugati pályaudvar előtt meghibásodott egy váltóberendezés, ez lelassítja a vonatforgalmat – közölte a MÁV-Start. A menetidő 15-25 perccel hosszabbodik meg a Budapest–Cegléd–Szolnok vonalon.


Ez önmagában nem lenne hatalmas hír, de ezekben a hetekben már majdnem naponta történik műszaki hiba a Budapest–Cegléd vasútvonalon – számolt be az esetről a hvg.hu. “A Mávinform Facebook-oldalát végiggörgetve azt látjuk: az elmúlt két hétben ez a hetedik alkalom, hogy meghibásodás miatt jóval lassabban lehet arra közlekedni. Két hete, június 17-én Monornál romlott el a biztosítóberendezés, június 20-án pedig a Nyugati és a Városliget között volt a biztosítóberendezésben hiba.

Június 22-én aztán Zuglónál leszakadt egy felsővezeték, emiatt hosszabb időn keresztül voltak 30-90 perces késések. Ezután négy nap eltelt hiba nélkül, június 27-én viszont újra elromlott a Nyugat és Zugló között a biztosítóberendezés. Másnap, június 28-án egy váltó hibásodott meg a Városligeti elágazásnál. Utána zsinórban a harmadik nap volt, amikor hiba történt: június 29-én a Pestszentlőrinc és Vecsés közötti szakaszon a felsővezeték hibásodott meg. Június 30-án nem volt sehol meghibásodás, a július 1-jét viszont már nem úsztuk meg, újra a Nyugatinál romlott el a biztosítóberendezés. Ezen a vonalon június 18-a óta folynak a felújítási munkák, a távközlési eszközöket, a biztosítóberendezéseket és a felsővezetéket is karbantartják.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...