10.4 C
Cegléd
2024. április 18. csütörtök
spot_img

Lassan rádől a ház egy négygyerekes családra Nagykőrösön

Lassan rádől a ház egy négygyermekes nagykőrösi családra – számolt be róla a Tények. A gyermekeit egyedül nevelő anya, Herédi Krisztina öt évvel ezelőtt még látszólag jó állapotban vásárolta meg az ingatlant. A falakat gipszkartonnal fedték és frissen festették. Egy éve azonban süllyed, repedezik, omladozik a ház, illetve a penész is megjelent. Már a tető is megcsúszott és elkezdtek róla lepotyogni a cserepek.

Krisztina szerint a gipszkartonnal a ház hibáit akarták elfedni, hogy túladjanak rajta. Novemberben egy statikus megvizsgálta a házat és azt mondta, egy éven belül nem lesz lakható a ház.


B. Tóth János építészmérnök a napokban vizsgálta meg az épületet. A szakember a hírműsornak úgy nyilatkozott: a gipszkarton borítástól a falak minősége még rosszabbá is vált. A vályogház előtt ráadásul nincs kiépítve a csapadékvíz-elvezetés, ezért az esőzések után még inkább penészesedik és süllyed a ház. A felújítási költsége 10-15 millió forint lenne, erre azonban a családanyának nincs pénze.

Az önkormányzat a Tények megkeresésre közölte: igyekeznek megoldani a csapadékvíz-elvezetést és az átmeneti lakhatásban is tudnának segíteni.

(Forrás: nlc.hu)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...