16.7 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

Átadják a M4 Cegléd-Abony közötti szakaszát

Július második felében átadhatják az M4 gyorsforgalmi út Cegléd-Abony közötti szakaszát. A projekt jelenlegi állásáról Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere és Nyul Zoltán, a NIF Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese tartott sajtótájékoztatót.

A 17,6 kilométeres szakasz 26,6 m koronaszélességű, 2×2 sávos autóútként valósult meg. A nyomvonal a teljes szakaszon megegyezik a meglévő 4. sz. főút nyomvonalával. A megengedett sebesség 110 km/h lesz. A megvalósítás során két új különszintű csomópontot alakítottak ki, összesen négy új műtárgy épült meg, további négyet pedig felújítottak. A műszaki átadás-átvételi eljárást lezárták, jelenleg a forgalomba helyezési eljárás zajlik.

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere elmondta: Lassan egy évtizedek óta várt fejlesztés végére érünk, de ezzel nem ér véget a Szolnok megközelítését érintő beruházások sora. Már épül a város északi elkerülő útja.

Nyul Zoltán, a NIF Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese kiemelte: A Cegléd-Abony közötti szakasz kapcsolódik a M4 gyorsforgalmi út februárban átadott 44 kilométeres részéhez. A mostani 17,6 kilométer két részre oszlik. 6 kilométert már tavaly nyár óta használhatnak a közlekedők. Az új nyomvonalon megépült 11,6 kilométer átadása a hónap végére várható. Az M4 többi része eltérő állapotban van. Augusztusra készül el a Berettyóújfalu-Nagykereki országhatár szakasz. Folyik a munka Abony és Törökszentmiklós között, a Szolnok északi elkerülővel együtt. Törökszentmiklós és Berettyóújfalu között a tervezés van folyamatban 2021-re már kiviteli tervekkel is fognak rendelkezni. Az, hogy a munkák itt mikor kezdődhetnek el, további kormányzati döntés függvénye lesz.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....