10.7 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Átadták az M4-es út Cegléd-Abony közötti szakaszát

Ünnepség keretében adta át a forgalomnak ma délelőtt az M4-es gyorsforgalmi autóút Cegléd-Abony közötti szakaszát Dr. Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter, Földi László és Kállai Mária országgyűlési képviselő, Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere és Nyul Zoltán, a NIF Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese. A Duna Aszfalt által kivitelezett szakasznak köszönhetően immár több mint 62 kilométeres egybefüggő négysávos út vezet Budapestről a megyeszékhely közelében fekvő Abonyig, amely a 2017-es üllői alapkőletétel óta épült ki.

Földi László szerint az M4-es gyorsforgalmi út megépítése Cegléd és a Dél-Pest megyei térség számára régi cél volt és ez az álom végre megvalósult. A beruházással nő a térség tőkevonzó-képessége és az idegenforgalom vonzereje, ill. jelentősen javul az itt élők életminősége.

Az M4-es fejlesztése a térségben a szolnoki elkerülővel folytatódik (Abony-Törökszentmiklós) a Duna Aszfalt és a Colas kivitelezésében. A gyorsforgalmi útnak köszönhetően a megyeszékhely 2022-re a korábbi 1,5 óra helyett körülbelül 1 óra alatt megközelíthető lesz, a végső cél az országhatár.

A most átadott fejlesztésben a 73+235-ös és a 79+230-as kilométerszelvény között új nyomvonal épült ki, míg a 79+230-es és a 90+859-es között kilométeren a meglévő kétszer egy sávos szakaszt bővítették kétszer kétsávossá. A projekt során emellett többek között: 2 különszintű csomópontot építettek meg, 4 új aluljárót alakítottak ki, felújítottak három aluljárót és egy felüljárót, létrehoztak egy új pihenőhelyet, és elvégezték 3 kilométernyi önkormányzati út felújítási munkálatait is. Három további szakasszal ér el az országhatárig az M4-es

https://www.facebook.com/kormanyzat/posts/4112342562171766

Az átadón az innovációs és technológiai miniszter elmondta, ezzel a szakasszal elkészült a gyorsforgalmi út teljes Pest megyei része. Hozzátette: 2022 tavaszáig megépül a Szolnok elérését és elkerülését biztosító Abony-Törökszentmiklós út is. Továbbá folyik a Törökszentmiklós-Berettyóújfalu közötti 95 kilométeres útszakasz építésének előkészítése folyik, az engedélyezési tervek várhatóan idén elkészülnek. A nyáron pedig lezárulhat a közel 30 kilométeres Berettyóújfalu és a határ, Nagykereki közötti szakasz átadás-átvétele is.

Csütörtök délelőtt a teljes útszakaszt átadták a forgalomnak, így 2×2 sávon, minden csomópontot használva lehet majd közlekedni a térségben. Az út átadását követően a 79-es kilométerszelvény környezetében a forgalom által eddig használt üzemi átjáró bezárását megkezdik a szakemberek, így ezen a szakaszon még számítani lehet munkavégzésre, ideiglenesen bevezetett forgalmi rendre. A 90-es kilométerszelvény környezetében az Abony (Kelet) – Törökszentmiklós (Nyugat) közötti szakaszon hídpillér építése miatt a jelenlegi sávelhúzás továbbra is érvényben marad a munkálatok végéig.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...