13.8 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

Huszonhárom migránst fogtak el Lajosmizsén

Huszonhárom illegális migránst fogtak el Lajosmizsénél csütörtök délután – olvasható a rendőrség honlapján. Csütörtök délután jelentették be a rendőrségen, hogy Lajosmizse külterületén, egy parkoló kamion rakteréből feltehetően illegális migránsokat láttak kiugrani és elszaladni.

A járőrök a kamion közelében feltartóztatták a 23 külföldit. Valamennyien szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

 

A Police.hu számol be a történtekről: “A jármű közelében a járőrök 14 óra 30 perckor 23 külföldit tartóztattak fel, akik szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Az egyenruhások terepkutatást végeznek a helyszín környezetében esetleges további migránsok felkutatása érdekében.
Az eset kapcsán a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárást indított. A kamionsofőr elszámoltatása folyamatban van.
Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.”

Hasonló hírek

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....