1.1 C
Cegléd
2024. április 26. péntek
spot_img

Megelőzik a gyerekbaleseteket

Szeptemberben a tanévkezdéskor már hagyományosan erősebb rendőri jelenlét tapasztalható Cegléden. A jelentősen megnövekedő forgalom, a gyerekek és szülők biztonsága érdekében reggel és kora délután az iskolák környékén a kijelölt gyalogosátkelő helyeknél teljesítenek szolgálatot az egyenruhások. Sós Zsanett r. törzsőrmester, a Ceglédi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársa lapunknak elmondta:
– Már hagyomány, hogy szeptember 1-től egy hónapon át segítjük a belvárosi forgalmat rendőr kollégáimmal. Elsősorban az a célunk, hogy megelőzzük a gyerekbaleseteket. Tapasztaljuk a nyári kerékpáros rendőri akciók során is, hogy időnként a figyelmetlenség, de sokszor a szabályok nem tudása okozza a szabálysértéseket. A fiatalok, gyerekek sokszor nincsenek tisztában a közlekedési szabályokkal, ezért tartunk az iskolákban előadásokat, de sokszor az utcán figyelmeztetjük őket arra, hogyan kell alkalmazni a tudást.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1678271228995984&id=883075238515591

– Melyek iskolakezdés kapcsán a leggyakoribb hibák a közlekedők részéről, amiket tapasztalnak?
– Igen gyakori, hogy a kerékpárral közlekedő szülő a gyerek előtt megy és nem a háta mögött. Ha megállítjuk a szülőt, sokszor nem is érti, miért nem jó ez. Ilyenkor elmondjuk, hogy az a baj, hogy nem látja a gyerekét, nem tud szólni neki, hogyan közlekedjen, vagy hogy álljon meg, sőt azt sem látja, ha valami miatt már nem követi a gyerek a szülőt. Azt szoktuk mondani, hogy a gyerek hátsó kerekénél legyen a szülő első kereke, így szólni tud, meg tud akadályozni veszélyes helyzeteket.
A gyalogosok esetében a nyár folyamán piktogramok felfestésével figyelmeztetünk a körültekintő közlekedésre. Az autósok részéről az a leggyakoribb probléma, hogy a megnövekedett forgalom miatt türelmetlenek a járművezetők és nem figyelnek annyira a gyalogosokra, kerékpárosokra. Nekik azt tanácsolom, induljanak el időben, ne kelljen a késés miatti stressz-szel is megküzdeni, ezzel is törekedjenek a biztonságos közlekedésre.

https://www.facebook.com/CeglediPanorama/posts/3594362560608309

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...