3.3 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Bölcsődefejlesztés

Újabb 12 Pest megyei önkormányzat nyert el több mint 2,5 milliárd forint hazai fejlesztési forrást a bölcsődei ellátás fejlesztésére, korszerűsítésére – köztük Cegléd környékén a Kőröstetétlen is. A felhívásra 37 pályázatot nyújtottak be 8,9 milliárd forint támogatási igénnyel, mely összeg az eredetileg rendelkezésre álló keret közel négyszerese. Az eredeti keretből 12 Pest megyei településen 272 új, korszerű bölcsődei férőhely létesül.

Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium államtitkára elmondta: a Pest megye fejlesztését szolgáló program bölcsődefejlesztési felhívására több mint négyszeres volt a túligénylés, ezért a tárca vizsgálja a meghirdetett keretösszeg emelésének lehetőségét, hogy a támogatásban részesülő önkormányzatok száma tovább emelkedhessen.

A családok támogatása a koronavírus-járvány elleni védekezés alatt is kiemelt célja maradt a kormánynak. A Családvédelmi Akcióterv keretében 2022-ig megvalósul a teljes bölcsődei ellátás Magyarországon, így a Pest megyei programban is kiemelt szerepet kapott a bölcsődei fejlesztések támogatása, hiszen az országban itt a legmagasabb a születésszám és a legnagyobb a 3 év alatti gyermekek aránya – emelte ki Rákossy Balázs.

pestmegye.hu

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...