9.9 C
Cegléd
2024. április 24. szerda
spot_img

Új labort avatott a Bácsvíz Zrt. Kecskeméten

Önerős beruházás keretében 700 millió forintból épített új, modern laboratóriumot a Bácsvíz Zrt. Izsáki úti központi telephelyén, amit sajtónyilvános ünnepségen adtak át kedden.

Kedden átadták a Bácsvíz Zrt. új laboratóriumát, melyet 14 hónap alatt 700 millió forint önerőből épített a részvénytársaság Izsáki úti központi telephelyén.

A társaság elmúlt évtizedének legjelentősebb fejlesztése az új labor. A 21. századi, a modern építészet stílusjegyeit magán viselő 900 négyzetméteres komplexum földszintjén 55 különböző funkciójú helyiség található. A földszinti részen alakították ki a korszerű technológiával felszerelt laboratóriumi helyiségeket, az emeleten pedig az épület gépészeti rendszere kapott helyet. A létesítmény tervezési folyamata 2014-ben indult és 2018-ban nyílt lehetősége a szolgáltatónak a kedvező banki hitel felvételére és a közgyűlés jóváhagyása után 2019 februárjában indulhatott az építés. Az épületgépészet különlegessége, hogy a hűtéshez és a fűtéshez szükséges energiát ivóvízből nyerik, az árnyékolást és világítást intelligens vezérléssel irányítják, amit a cég térinformatikusai fejlesztettek. Az új épülethez terasz és egy élő tó is tartozik.

Az ünnepségen Dr. Kiss Attila ügyfélkapcsolati osztályvezető tekintett vissza a laboratórium múltjára. Mint fogalmazott, régi álom vált valóra azzal, hogy megvalósult a nagybetűs laboratórium.

Fekete Andrea laboratóriumi vezető elmondta, hogy a laboratórium 1997-ben szerezte meg az akkreditált státust felszín alatti víz, ivóvíz, szennyvíz, szennyvíziszap, medencés fürdővíz mintavételeire és vizsgálataira és 2012 óta használati melegvízből, fürdővízből legionella baktériumot is kimutatnak. A labor összes bevételének mintegy 30 százalékát külső megrendelései teszik ki, amit szeretnének növelni. Nagy Edit, a Magyar Víziközművek Szövetségének főtitkára is méltatta a fejlesztést és a menedzsmentet.

Képgaléria: Új labort avatott a Bácsvíz Zrt. Kecskeméten

Kurdi Viktor, a Bácsvíz Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy az elmúlt két évtized beruházásai közül kiemelkedik az új laboratórium, a fejlesztéshez bátorság kellett és köszönetet mondott a megvalósításban részt vevőknek, valamint a munkatársaknak. Az ünnepélyes szalagátvágás után Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere átadta Kurdi Viktornak a város ajándékát, majd körbevezették az épületben a jelenlévőket.

Horváth Péter – Baon.hu

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...