3.5 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

Gáttal enyhítik az aszály következményeit

Vízvisszatartó mű épül a Kőrös és a Csukás éren Kocsér határában. A beruházás célja, hogy az aszályos időszakok negatív következményeit enyhíteni lehessen.
„A két felvétel egymástól alig egy kilométerre készült a nyár utolsó napján, a Kocsér határában elterülő Natura 2000 gyepterületek egyikén. Hiába esett az elmúlt hónapokban több, mint 300 mm csapadék, a hatalmas vízhiányt ez sem enyhítette. A birkanyáj által felvert hatalmas porfelhő önmagáért beszél.


A másik képen már egy vízvisszatartó műtárgy építése látható, amellyel a jövőben csökkenteni lehet majd a mostanihoz hasonló aszályos időszakok negatív hatásait. A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság „A kiemelt jelentőségű, országosan ritka pannon szikes, vizes élőhelyek rekonstrukciója a Gerje-Perje-síkon” című projektje keretében Pest-megye keleti részén, Galgahévíztől Jászkarajenőig, Gombától a jászberényi határig 14 (!) helyszínen fog építeni az elkövetkező fél évben ehhez hasonló, vízpótlást biztosító duzzasztókat, zsilipeket, bukókat. Ezzel pedig nem csak a beavatkozásokkal érintett területek ökológiai adottságai, de az itt zajló mező- és erdőgazdálkodás lehetőségei is nagyságrendekkel fognak javulni!” – írta a Kocséri Képes Krónika.

https://www.facebook.com/100030881712429/posts/350972202608834/

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...