5.6 C
Cegléd
2024. április 17. szerda
spot_img

Kezdetét veszi a sportcsarnok felújítása

Sajtótájékoztató keretében került sor a Gál József Sportcsarnok kivitelezési szerződésének aláírására szeptember 21-én, hétfőn. A projektindító megbeszélésen elhangzott: a bruttó 3.2 milliárdos beruházás terület átadása a héten megtörténik, amit követően elkezdődnek a bontási, majd felújítási munkálatok.

Az aláírást megelőzően Miklós Gábor, a projekt TAO koordinátora elmondta: egy hosszú és sikeres egyeztetést követően sikerült előkészíteni azt a projektet, ami Cegléd város sportéletét hosszú távon is szolgálni fogja. „Elérkeztünk oda, hogy a ceglédi Gál József Sportcsarnokot felújíthassuk és bővíthessük még egy munkacsarnokkal. Ezzel pedig Cegléd is belép azon városok sorába, olyan települések mellett, mint Kaposvár, Székesfehérvár, vagy Balatonfüred, melyek a magyar kormány által biztosított TAO pályázatokon a sport infrastruktúráját megújítja. Ezt azért tartom fontosnak hangsúlyozni, mert itt Cegléden, Pest megyében és általában a Pest megyei településeken az uniós források bevonása nehézkes, illetve az intenzitása alacsonyabb, mint a körülöttünk levő konvergencia régiókban. Ezért is fontos, hogy Cegléd minden olyan lehetőséget megragadjon, amelyik segíti a város fejlődését, és ami az itt élőknek a boldogulását előbbre viszi.” – fogalmazott a szakember. Hozzátette: ez egy 70% támogatási intenzitású pályázat, azaz az egyik legjobb ilyen támogatással bíró konstrukció, amit fel lehet használni sport infrastruktúra fejlesztésre.

A térség országgyűlési képviselője felelevenítette a szerződés aláírásáig tartó folyamatot. „Vissza kell menjek 2014-re: akkor adtuk át a Városi Sportuszodát. Akkor mondtam a miniszterelnök úrnak, hogy itt van a sportcsarnok, ezzel is kellene valamit kezdeni. Végül eljutottunk 2016-ra, amikor a kormány döntésének értelmében 500 millió forint támogatást kapott a város a sportcsarnok felújításához.” – mondta Földi László. Szólt arról is, tudva levő volt, hogy ennyi pénzből egy ekkora csarnokot nem lehet felújítani, de kapra jött a két egyesület (a férfi kosárlabda és a női kézilabda), akik a TAO segítségével elindították ezt a folyamatot és eljutottunk odáig, hogy aláírták a kivitelezési szerződést a Pharos 95 Kft-vel. „Nagyon fontosnak tartom, hogy a sportcsarnok vonatkozásában nem csak az élvonalbeli csapatokról, hanem szabadidősportról is beszélünk, hiszen a környéken iskolák vannak, akik szintén használták és használják az épületet testnevelés órák megtartásához. Kulcskérdésnek tartom a sportba beruházni, hiszen az nem kidobott pénz. Hiszen nem csak azért, hogy a szurkolók nézzenek egy NBI-es meccset, hanem akik ezt igénybe veszik, használják, fiatalok és idősebbek, az egészségmegóvás, megőrzése érdekében, kevesebb orvosi ellátás kell.” Hozzátette: Cegléd a sport városa, és kiemelt fontossággal bír, hogy a csarnok átalakul és újjáépül, nem csak a ceglédiek, hanem a Cegléd környékiek örömére is.

Dr. Csáky András polgármester a sajtótájékoztatón elmondta: mint orvos fontosnak tartja a sportot a mindennapi életünkben és bízik abban, hogy az újjáépülő sportcsarnok a szabadidősportnak is az egyik központja lesz és minél több ceglédi honfitársunk veheti igénybe majd a létesítményt. Kiemelte: köszönet illeti a munkatársait, hiszen idáig eljutni nem volt egyszerű feladat. „Biztos vagyok benne, a kivitelező cég eddigi munkáit megismerve, hogy ez garancia arra, hogy minőségi, új sportcsarnok fog épülni Cegléden is.” – fogalmazott dr. Csáky András. Hozzátette: van még tennivaló. „Itt a nyilvánosság előtt Cegléd vállalkozóihoz fordulok, hogy az újjáépítés költségei megvannak, ott vannak az Önök TAO pénzei formájában. Tehát nagyon szépen kérek minden ceglédi vállalkozót, illetve a környék vállalkozóit, akik fontosnak tartják, hogy ez a projekt megvalósuljon, hogy vegyék fel a kapcsolatot a munkatársakkal és TAO-jukat áldozzák erre az új sportcsarnokra. Kívánom mindannyiunknak, hogy bő 1 év múlva ilyenkor egy teljesen újjáépült csarnok első fázisának a végén legyünk.” Szólt arról is, hogy tervei szerint egy jótékonyági bállal avatnák majd fel az új létesítményt.

A kivitelező cég ügyvezetője, Végh Gábor elmondta: a területátadás a héten megtörténik és azonnal el is fogják kezdeni a munkálatokat.

(Sajtóközlemény)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...

15 éves a Nia játékbolt

Idén 15 éves a Nia játékbolt Cegléden, ahol csaknem...