15.5 C
Cegléd
2024. március 4. hétfő
spot_img

Földi Lászlóval közösen tarott sajtótájékoztatót a Fidesz-KDNP képviselőcsoportja

Földi László országgyűlési képviselővel közösen tartott sajtótájékoztatót a Fidesz-KDNP képviselőcsoportja a civil szervezetek támogatásáról.

Az országgyűlési képviselő beszédében rámutatott a civil szervezeteknek nyújtott önkormányzati támogatások fontosságára. Kiemelte, hogy a helyi szervezetek számára elengedhetetlen ez a támogatás, amely legtöbbször ugyan önerőre szorul, de jól bevált, stabil, még saját polgármestersége előtti időkben gyökerező rendszert képez. Örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a képviselőtestület asztalára kerül az a rendelettervezet, melynek segítségével 2020. október 16-ig újra pályázhatnak az arra jogosult ceglédiek. A honatya szerint, a baloldali ellenzék alaptalan vádakkal illette a Humán Bizottság elnökét és a Fidesz-KDNP tagjait, a pályázati támogatások odaítélése kapcsán.

Kónya Ágnes bizottsági elnök egyéni képviselői indítványát mutatta be, melyben felkérné Mühldorf és Plauen testvérvárosaink polgármestereit, hogy támogassák a Székely Nemzeti Tanács által indított Uniós polgári kezdeményezést „Kohéziós politika a régiók egyenlőségéért és a regionális kultúrák fenntarthatóságáért” címmel.

Dr. Ferenczi Norbert FIDESZ-KDNP frakcióvezető kiemelte, hogy a gazdasági bizottság kiírásában szerepeltette a helyi nemesítésű gyümölcsfák telepítésének támogatását, így október 16-ig ezekre is lehet pályázni, akár egyénileg, akár egy-egy ernyőszervezet alá tömörülve. Ezzel tulajdonképpen a bizottság egy baloldali indítványnak engedett teret, az együttműködés jegyében. (HelloCegléd)

Az idén odaítélt bizottsági támogatások az elhangzottak szerint itt találhatók meg…

A bizottsági keretek lényegét az itt található ábra foglalja össze…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Négyből három győzelem

Négyből három győzelem a 12 fordulóban az asztaliteniszezőknél! Pest Vármegye...

Ipari park botrány

Rendkívüli testületi ülés, sajtótájékoztató, elbocsátás, rendőrségi feljelentés - tovább...

650 millió forint a semmiért?

Dr. Csáky András polgármesternek köszönhetően szinte az ürességtől kong...

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...