20.6 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

20 éves a Tourinform

Az idén ünnepli a ceglédi Tourinform iroda fennállásának 20 éves évfordulóját, amely 2000-ben, július 7-én ünnepélyes keretek között nyílt meg Cegléd Polgármesteri Hivatalának patinás épületében.
„Az elmúlt két évtized alatt hatalmas változások történtek az iroda, a város és a turizmus területén. Bátran kijelenthetjük, hogy egy ilyen jellegű információs iroda a város „arca”, fogadószobája, hisz a Ceglédre látogatók az irodába betérve kapják az első mosolyt, információkat a városról, a környékéről. Legfontosabb feladatunk a helyi értékek közvetítése a lakosság, a városba érkező turisták felé, térképek és kiadványok biztosítása, ajándéktárgyak értékesítése. Ezenkívül tájékoztatást nyújtunk magyar és idegen nyelven a szállásokról, vendéglátó egységekről, szolgáltatásokról, programokról és a környék eseményeiről. Irodánkhoz turisztikailag 44 település tartozik, látnivalóival, vonzerőivel együtt, melyeket berögzítünk a Nemzeti Turisztikai Adatbázisba is. Örömmel tölt el bennünket, hogy a városunkba érkező turisták száma emelkedik, akik számára igény szerint idegenvezetést is biztosítunk. Ennek során szorosan együttműködünk a város múzeumaival, azok fenntartóival. Újdonságként 4 éve bevezettük a lovaskocsis városnézést, illetve lehetőséget nyújtunk arra is, hogy az evangélikus templomban meghallgassák a különleges Bach-orgonát. Évek óta jelen vagyunk a városi rendezvényeken, fesztiválokon, és a legjelentősebb országos szintű utazási kiállításokon, ahol kiadványokkal, szóróanyagokkal népszerűsítjük Ceglédet. 2020 augusztusában tesztelési jelleggel Információs Pontot üzemeltettünk hétvégeken a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont területén. Szintén ez év augusztusában benyújtottunk egy pályázatot a „Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program” keretében állandó Információs Pont létesítésére. Izgatottan várjuk az eredményt, és addig is megújult arculattal, logóval és szeretettel várjuk a betérő vendégeket.” – számolt be az iroda a közösségi oldalán.

https://www.facebook.com/TourinformCegled/posts/3980965715252663

A jubileum kapcsán az iroda egy különleges városi sétát hirdetett 2020. október 10-ére szombatra, melyre a helyek villámgyorsan beteltek, ezért hamarosan újabb időpontra is lehet majd jelentkezni! A séta állomásai között szerepel többek között a Református Nagytemplom erkélye, ahonnan csodás kilátás nyilik a városra.  A városnézés során számtalan titokra derül majd fény és a befejezés sem lesz mindennapi a Kossuth Múzeumban. Az iroda most szombaton 15 és 18 óra között nyitva tart, így lehetőség nyílik ajándéktárgyaink kedvezményes megvásárlására is! Az idegenvezető dr. Füle Györgyné, a Tourinform Iroda vezetője lesz. A séta következő idopontjáért figyeljék a Tourinform Iroda Facebook oldalát, valamint  érdeklődni lehet a Tourinform irodában, az 53/500-285 telefonszámon vagy a tourinform1@cegledikultura.hu e-mail címen (Forrás: Ceglédi Hírmondó, Kék Újság).

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....