13.3 C
Cegléd
2024. április 25. csütörtök
spot_img

Kupakkal Zsombi gyógyulásáért

Gerincvelői eredetű izomsorvadással született kisfiú gyógykezelésére gyűjtenek Cegléden több helyszínen – Maczó-Tarr Viktória szervezésében. Az SMA-s kisfiú kezeléséhez a szülők alapítványán keresztül és kupakgyűjtéssel is hozzá lehet járulni. Zsombor betegsége a Zolgensma nevű génterápiával gyógyítható, ami 730 millió forintba kerül, ennek előteremtésére indítottak gyűjtést a szülők, barátok, támogatók. A ceglédi kupakgyűjtő pont a Táncsics Mihály Általános iskola mindhárom épülete, de most pénteken az Ordass közben megrendezett Termelői Piactéren is lehet kupakot leadni.

– A ceglédi gyűjtés két hete indult, a cél az, hogy a 730 millió forintba kerülő gyógyszert Zsombi 2 éves kora előtt megkapja. Úgyhogy, van még 1 évünk és 10 napunk. – mondta el lapunknak a ceglédi gyűjtés szervezője, aki nemcsak azért indított kampányt a baba gyógyulásáért, mert szeret adakozni, hanem azért is, mert személyes érintettsége is van.
– Zsombi anyukája Szabina a középiskolai osztálytársam volt, ismerem őket és így még egyértelműbb volt, hogy minden erőmmel segíteni akarok. Sok ceglédi céget, magánszemélyt szólítottam meg az adományozás vagy kupakgyűjtés lehetőségével és pozitív fogadtatásra találtam.
– Az elmúlt hetekben többször szóba került a kupakgyűjtés, a belvárosban is állítottak egy kupakgyűjtő szívet. Mennyi kupakot sikerült eddig összegyűjteni és ez milyen összeget jelent?
– Eddig talán egy zsák jött össze. A szülők adják le a kupakokat és egy kiló kupakért 50-60 forintot adnak.
– Akkor a közvetlen adakozás sokkal hatékonyabb, gyorsabban célhoz érhet…
– Igen, az alapítványon keresztül történő támogatáshoz adunk igazolást és így le is írható az adóból. Cegléden a DTKH hulladékkezelő cég nagyobb összeggel támogatta a célunkat, a Zöldházak cukrászda tortát ajánlott fel árverésre, amelynek bevételét majd átutaljuk a szülőknek. Az Ungvári testvérek is felajánlották, hogy egy általuk aláírt póló licitre bocsátásával támogatják Zsombi gyógyulását. – sorolta Viktória az adakozókat és kérte, aki csak tudja támogassa Zsombi gyógykezelését, hogy egyszer a kisfiú futni, biciklizni tudjon.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...