13.9 C
Cegléd
2024. április 26. péntek
spot_img

Az „Év online tanára” kerestetik!

Cegléden 2003 óta évről évre átadásra kerülnek az „Év Tanára” díjak, elismerve ezzel a városunkban tanító, kiemelkedő oktató-nevelő munkát végző tanárok tevékenységét. Dr. Beck György a díj alapítója úgy döntött, hogy idén a Covid-járvány miatt nem adják ki a díjakat. „Meggyőződésem, hogy egy ilyen díj esetében nem csupán maga a díj a fontos, hanem igazán lényeges az is, hogy a kitüntetett tanárok tanítványaik és kollegáik körében, ünnepélyes keretek között vehetik azt át. Ezt nem helyettesítheti semmilyen online megrendezett ünnepség, ezért úgy döntöttem, hogy 2020-ban a díj nem kerül átadásra. A jelen helyzetnek megfelelően egy másik díj kiadását határoztam el, ami az „Év online tanára” díj”. – fogalmazott levelében az díj alapítója.
Volter Etelka koordinátort, a Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium igazgatóhelyettesét kérdeztük a részletekről:
– A 2019-2020-as tanév emlékezetes mindannyiunk számára, hiszen az eddig megszokott oktatási forma helyett március 16-tól tantermen kívüli, digitális tanrendre kellett áttérni. Ez a szinte egyik pillanatról a másikra történt változás példátlan kihívások elé állította mind a tanulókat és szüleiket, mind a tanárokat. A most folyó új tanév is sok szempontból rendkívüli, ezért nem lesz rá módunk, hogy a 2003 óta minden évben kiadott „Év tanára” díjakat idén is méltó módon kiadhassuk.
A körülményekhez igazodva ebben az évben tantárgytól függetlenül „Az év digitális tanára” díjat tervezzük kiadni három kategóriában: alsó tagozat, felső tagozat és középiskola. Azoknak a tanároknak a munkáját szeretnénk így elismerni, akik a digitális munkarendben a leghatékonyabban, legsikeresebben tanították osztályaikat, csoportjaikat. Ennek megítélésére természetesen a diákok és szüleik a leginkább hivatottak, hiszen ők nap mint nap látták ezt a munkát. Kérjük, amennyiben az osztályban tanító tanárok közül méltónak tartanak valakit a díjra, tiszteljék meg azzal, hogy jelölik.
– A gyakorlatban hogyan ajánlhatnak a szülők, diákok pedagógust a díjra?
A www.cklg.hu és www.cegled.hu honlapon szerkeszthető formában is elérhető jelölőlapot öt fő aláírásával, 2020. november 10-ig szkennelve juttassák el az alábbi e-mail címre: azevdigitalistanara@gmail.com. Alsó tagozaton öt szülő jelölhet, felső tagozaton és középiskolában szülők és diákok, együtt szintén öt fő. A beérkezett jelöléseket az erre megalakult kuratórium értékeli és 2020. december 3-án online díjátadó ünnepség keretében nyilvánosságra hozza.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...